x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Declarația unică poate fi depusă până la 30 iunie 2020. Se acordă bonificații de până la 10%

Declarația unică poate fi depusă până la 30 iunie 2020. Se acordă bonificații de până la 10%

26 Iun 2020   •   10:52
Declarația unică poate fi depusă până la 30 iunie 2020. Se acordă bonificații de până la 10%

Termenul de depunere a formularului ''Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoane fizice'' a fost prelungit până la 30 iunie 2020, inclusiv.

Dacă Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice se depune până la 30 iunie 2020 inclusiv, prin mijloace elctronice, se acordă o bonificație de 5% din impozitul pe venit, CAS și CASS.

Pentru plata impozitului pe venit, a contribuţiei de asigurări sociale (CAS) şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate (CASS), pentru anul 2019, se acordă o bonificaţie de 5%, dacă acestea se sting prin plată sau compensare, integral, până la 30 iunie 2020 inclusiv.

Aceasta din urmă se acordă numai dacă este îndeplinită condiţia de acordare a primei bonificaţii, caz în care se aplică ambele bonificaţii.

Declaraţia unică se utilizează atât pentru declararea venitului realizat şi definitivarea impozitului anual pe venit şi a contribuţiilor sociale datorate pentru 2019, cât şi pentru estimarea obligaţiilor datorate pentru 2020.

Declaraţia unică se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din: activităţi independente, drepturi de proprietate intelectuală, cu excepţia contribuabililor pentru care impozitul se reţine la sursa, cedarea folosinţei bunurilor, cu excepţia veniturilor din arendă, activităţi agricole, piscicultura şi/sau silvicultura, transferul titlurilor de valoare, venituri din alte surse (câştiguri din transferul de criptomonede sau venituri impozabile ca urmare a cesiunii de creanţă).

Declaraţia unică se depune şi de către persoanele fizice rezidente care realizează venituri din străinătate, supuse impozitării în România (venituri din activităţi independente, venituri din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală, venituri din cedarea folosinţei bunurilor, venituri din activităţi agricole, piscicultura, silvicultura, venituri sub forma de dividende, venituri sub forma de dobânzi, venituri din premii, venituri din jocuri de noroc, câştiguri din transferul titlurilor de valoare).

Declaraţia unică se poate depune prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, prin intermediul serviciului Spaţiul Privat Virtual (SPV) sau pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

×