x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Delta Dunării afectată de renunțarea la piscicultură. Mii de hectare introduse în circuitul agricol

Delta Dunării afectată de renunțarea la piscicultură. Mii de hectare introduse în circuitul agricol

27 Sep 2019   •   13:13
Delta Dunării afectată de renunțarea la piscicultură. Mii de hectare introduse în circuitul agricol
Sursa foto: porojnicu/Getty Images/iStockphoto

De la începutul acestui an au intrat în circuitul agricol peste 5.300 de hectare de amenajări piscicole din Rezervația Biosferei Delta Dunării, ca urmare a deciziilor Consiliului Județean Tulcea.

"Acolo unde se mai face piscicultură rămân amenajări piscicole, dar unde nu se mai poate face piscicultură, iar studiul şi legea ne spun acest lucru, se poate schimba categoria de folosinţă a terenului, la cererea concesionarilor. Deocamdată, din datele pe care le am, nu mai sunt alte cereri", a justificat aceste hotărâri vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Dumitru Mergeani.

Autoritatea judeţeană administrează terenuri agricole şi piscicole situate în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării în suprafaţă totală de 71.292 de hectare. Din aceasta, CJ avea concesionate, în urmă cu aproape doi ani, 32.196,91 de hectare din amenajări agricole şi 34.912,35 hectare din amenajările piscicole.

Renunţarea la piscicultură în favoarea agriculturii este una dintre cele mai criticate decizii, fermierii din Deltă preferând să facă agricultură  în locul pisciculturii. Motivul îl reprezintă acordarea de subvenții europene pentru agricultură, în timp ce piscicultura nu beneficiază de ajutoare, fapt care a dat naștere la nemulțumiri din partea societăților din acvacultură. 

Regiunea Deltei Dunării este recunoscută drept cel mai tânăr pământ al Europei.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Delta Dunării