x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Depozite bancare vs titluri de stat

Depozite bancare vs titluri de stat

de IncomeMagazine    |    17 Ian 2013   •   07:07
Depozite bancare vs titluri de stat
Sursa foto: Ingram Publishing/Getty Images/Ingram Publishing

Regula de bază în efectuarea oricărei investiţii este compararea randamentului aşteptat cu riscul asumat. Pentru cei cu un apetit de risc scăzut, cele mai sigure plasamente sunt titlurile de stat şi economiile bancare. Care dintre acestea este mai convenabilă? Avantajele şi dezavantajele fiecăruia dintre cele două produse pot fi de folos în formarea unei păreri în acest sens.

Depozite bancare

AVANTAJE

- În cazul în care banca dă faliment, deponentul îşi recuperează integral banii. Suma garantată de Fondul de garantare este de până la 100.000 euro pe deponent şi se aplică pentru toate depozitele constituite de o persoană la o singură bancă.

Sfatul nostru: În cazul în care aveţi sume mai mari de acest prag şi doriţi să vă acoperiţi integral riscul de a pierde banii, plasaţi la mai multe bănci sume de până la 100.000 euro.

- Sunt mult mai accesibile persoanelor fizice, spre deosebire de titlurile de stat, unde investitorii trebuie să manifeste o bună cunoaştere a pieţei de obligaţiuni, deţin sume importante pentru investiţii şi au un orizont investiţional aliniat cu scadenţa titlurilor în care se doreşte investirea.

- Băncile pot oferi un bonus de dobândă faţă de cea standard, între 0,25-1 puncte procentuale, dacă depozitul este constituit prin intermediul serviciului de Internet banking.

Citeste AICI mai multe despre aceasta comparatie

Citeste si
Prima generatie McDonald's - 18 ani mai târziu
Un business de succes cu ideile angajaţilor se ţine
LOCURI DE MUNCĂ. Rompetrol şi Ericsson, printre angajatori
Danemarca și Spania caută căpșunari în România

 

×
Subiecte în articol: depozite bancare titluri de stat versus