x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Deschidere in stil Wall Street

Deschidere in stil Wall Street

30 Mar 2004   •   00:00

Presedintele Ion Iliescu a inaugurat ieri seria deschiderilor oficiale ale sedintelor de tranzactionare de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), evenimente care fac parte din strategia acesteia de apropiere a institutiei bursiere de marele public si de atragere a micilor investitori.

Intr-o atmosfera si dupa un scenariu similare deschiderii unei zile bursiere pe Wall Street, presedintele a apasat pe butonul care a pornit mecanismul complet informatizat de stabilire a pretului de piata al actiunilor societatilor cotate la BVB.

Cu aceeasi ocazie Ion Iliescu si-a exprimat sustinerea pentru recent anuntata intrare pe „ringul" bursier a cinci mari societati de stat: Romgaz, Transgaz, Transelectrica si doua filiale Electrica. Cate 5% din actiunile fiecareia vor trebui vandute pentru a putea fi, ulterior, tranzactionate la Bursa.

Analistii pietei de capital sunt insa sceptici ca va fi adoptata cea mai potrivita metoda de vanzare, cea a ofertei publice. In interventia sa, Sergiu Oprescu, presedintele Comitetului BVB, a facut aluzie la batranetea unor strategii de privatizare care ocolesc piata organizata de capital, strategii devenite intre timp inactuale, caci „au fost elaborate in urma cu ani in urma, cand se considera ca Bursa nu este suficient de pregatita".
Adrian N. Ionescu

×
Subiecte în articol: economic