x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Descoperitul de cont vs cardul de credit

Descoperitul de cont vs cardul de credit

de IncomeMagazine    |    03 Ian 2013   •   08:17
Descoperitul de cont vs cardul de credit
Sursa foto: BananaStock/Getty Images/BananaStock RF

Mulţi dintre noi intră în pană de bani înainte de salariu sau intenţionează să facă o achiziţie neprogramată de valoare mare. În lipsa unor economii care să ne scoată din impas sau a unor rude ori prieteni mai norocoşi financiar decât noi, putem recurge la împrumuturile de pe cardul cu facilitate de descoperit de cont (overdraft) sau de cel de credit. Deşi ambele produse bancare pun la dispoziţie linii de finanţare, destinaţia sumelor trase va face diferenţa între cheltuielile viitoare. Cu alte cuvinte, overdraftul este cea mai bună soluţie pentru un impas financiar de scurtă durată, iar cardul de credit, pentru cumpărături de valoare mare, direct de la comercianţi.


Descoperitul de cont
Avantaje


- Principalul beneficiu al unui împrumut de pe cardul cu descoperit de cont este faptul că vă poate acoperi un „gol” în portofel dacă aţi rămas în pană de bani până la salariu sau dacă acesta a întârziat. Cu alte cuvinte, overdraftul este de preferat a fi folosit, în cazuri extreme, la retragerea de cash, întrucât dobânda la overdraft se calculează doar pe perioada scursă de la retragere până la data virării salariului, pe când la cardul de credit se percepe dobânda pe o lună întreagă. Sfatul nostru: nu cheltuiţi decât în limita salariului (venitului) aşteptat, pentru a acoperi cât mai avantajos datoria către bancă. Este de recomandat ca retragerea să fie până în jumătate de salariu.
- În general, deschiderea unui descoperit de cont nu presupune costuri suplimentare, dat fiind faptul că este un produs ataşat cardului de salariu (de debit), cu un cont curent deja existent.

Citeste AICI despre Descoperitul de cont vs cardul de credit

Citeste si
Top 10 cele mai mari venituri din avocatură
4 alternative pentru cei care se plictisesc la muncă
Unde putem munci in UE

×
Subiecte în articol: Descoperitul de cont cardul de credit