x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Deutsche Bank: Europa are nevoie de banci puternice

Deutsche Bank: Europa are nevoie de banci puternice

29 Aug 2018   •   15:19
Deutsche Bank: Europa are nevoie de banci puternice

Directorul general al grupului bancar german Deutsche Bank AG, Christian Sewing, are un mesaj dur pentru miile de bănci răspândite de-a lungul Uniunii Europene: creşteţi sau veţi dispărea. 

 

"Presiunile pentru consolidare vor creşte semnificativ în Europa", a spus miercuri Christian Sewing la o conferinţă bancară organizată la Frankfurt. Creşterea cerinţelor de reglementare, pe lângă nevoile presante de investiţii în tehnologia informaţională, vor copleşi multe bănci, a apreciat Sewing. 

"Europa nu are nevoie de cât mai multe bănci posibil. Europa are nevoie în primul rând de bănci puternice", a subliniat Sewing, adăugând că, în pofida măsurilor de restructurare, Deutsche Bank nu şi-a abandonat ambiţia de a fi una dintre cele mai mari bănci globale în sectorul corporate şi investment banking. 
"Sub conducerea mea, această aspiraţie nu va fi pusă sub semnul întrebării", a spus Sewing. 

Între timp, băncile europene continuă să se diminueze. Din cauza crizei financiare, a dobânzilor reduse sau a amenzilor pe care unele bănci au trebuit să le plătească, sectorul devine din ce în ce mai mic. 

În opinia lui Christian Sewing, reglementarea bancară fragmentată din Europa este un obstacol în calea unor fuziuni transfrontaliere pe continent. "Apariţia unor campioni europeni depinde de o reglementare unificată în Europa, de o piaţă financiară unică" a spus Christian Sewing. 

În ultima perioadă au apărut speculaţii potrivit cărora primele două bănci germane, Deutsche Bank şi Commerzbank, ar putea fuziona. Cu active totale de aproape 2.000 de miliarde euro, o entitate rezultată în urma fuziunii Deutsche Bank-Commerzbank ar da naştere celei de a treia mari bănci din Europa, după HSBC şi BNP Paribas. AGERPRES

×