x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dezbatere - Legea pensiilor private, modificată

Dezbatere - Legea pensiilor private, modificată

de Catalin Pruteanu    |    07 Mar 2008   •   00:00

Momentul cel mai potrivit pentru discutarea legislaţiei din domeniul pensiilor private este peste câţiva ani, când se vor putea evalua performanţele fondurilor de pensii, este de părere Mircea Oancea, preşedintele Comisiei pentru Supravegherea Sistemului de Pensii Private.

Momentul cel mai potrivit pentru discutarea legislaţiei din domeniul pensiilor private este peste câţiva ani, când se vor putea evalua performanţele fondurilor de pensii, este de părere Mircea Oancea, preşedintele Comisiei pentru Supravegherea Sistemului de Pensii Private. “Legea este făcută pe baza unor consultări, pe baza unor experienţe internaţionale”, a susţinut Oancea în cadrul unei dezbateri organizate de Partidul Social Democrat, la care au participat reprezentanţi ai societăţii civile şi ai Camerei Deputaţilor.

 

 

GARANTĂRI. Întâlnirea a fost organizată după ce a fost publicat un sondaj realizat de IMAS care arată că 84% dintre români doresc introducerea în lege a unui amendament care să prevadă un randament minim garantat egal cu rata inflaţiei pentru contribuţiile la pensiile private obligatorii. Administratorii de fonduri spun însă că modificarea legislaţiei i-ar obliga să regândească politica de investiţii şi să investească peste 90% din banii din cotizaţii în titluri de stat, ceea ce ar pune sub semnul întrebării şi funcţionarea sistemului de pensii private.

×
Subiecte în articol: economic