x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Directorii de companii din SUA, cel mai bine plătiţi din lume

Directorii de companii din SUA, cel mai bine plătiţi din lume

29 Dec 2017   •   07:39
Directorii de companii din SUA, cel mai bine plătiţi din lume

Directorii companiilor americane listate la bursă câştigă, în medie, 14,3 milioane de dolari pe an, de 265 de ori mai mult decât un muncitor obişnuit, ceea ce îi plasează în fruntea clasamentului care analizează decalajul veniturilor dintre directori şi muncitori în 22 de ţări, realizat de agenţia de informaţii financiare Bloomberg.

 

Pe locul secund în lume se situează directorii companiilor din India incluse în indicele bursier Sensex Index, care câştigă de 229 de ori mai mult decât un muncitor obişnuit. Podiumul este completat de Marea Britanie, unde un director de companie câştigă cât 201 de muncitori obişnuiţi.

Germania se situează pe locul nouă, în condiţiile în care un director de companie câştigă de 136 de ori mai mult decât un muncitor obişnuit. Franţa este abia pe locul 15, în condiţiile în care un director câştigă în medie 2,75 milioane de dolari, de 70 de ori mai mult decât venitul mediu anual al unui francez (39.474 dolari).

La polul opus, se situează Norvegia unde directorii de companii câştigă, în medie, 1,28 milioane de dolari pe an, de aproape 20 de ori mai mult decât un muncitor obişnuit, urmată de Austria. În Suedia, un director de companie câştigă, în medie, de 60 de ori mai mult decât un muncitor iar în Finlanda de 71 de ori.

La elaborarea acestui clasament, Bloomberg a evaluat veniturile medii (salariu fix variabil, acţiuni, pensii, etc.) ale directorilor companiilor incluse în principalul indice bursier al fiecare ţări (S&P 500 pentru SUA, FTSE 100 pentru Marea Britanie, CAC 40 pentru Franţa). Această remuneraţie a fost comparată ulterior cu venitul mediu pentru fiecare stat,, măsurat prin Produsul intern brut pe cap de locuitor, calculat la paritate cu puterea de cumpărare. AGERPRES.

×