x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Directorul Nuclearelectrica a demisionat după ce a fost acuzat că şi-a pus fiica director tehnic la companie

Directorul Nuclearelectrica a demisionat după ce a fost acuzat că şi-a pus fiica director tehnic la companie

de Daniel Ionaşcu    |    02 Dec 2011   •   17:27

Pompiliu Budulan a demisionat de la conducerea producatorului de energie Nuclearelectrica, au declarat vineri surse din Ministerul Economiei, citate de Mediafax.

El a fost numit sef al Nuclearelectrica in 2009, de fostul ministru al Economiei Adriean Videanu. Presa a relatat ca fiica lui Budulan, Izabela Budulan, a fost numita director tehnic al Nuclearelectrica, insa Budulan sustine ca in organigrama companiei nu exista aceasta functie. Budulan afirma ca fiica sa a detinut o pozitie in departamentul de strategie-dezvoltare al Nuclearelectrica.

Deputatul PDL de Buzau Cezar Preda a criticat, vineri, modul in care sunt puse in functii importante diverse persoane "care sponsorizeaza PDL" si pe care nu-i recomanda altceva decat sumele pe care le platesc, adaugand ca aceste situatii nu ar trebui puse "in carca lui Emil Boc".

Cezar Preda l-a dat ca exemplu pe directorul tehnic al Nuclearelectrica, despre care a lasat sa se inteleaga ca este pe acest post pentru ca ar fi sponsorizat o organizatie a partidului de guvernamant.

"Nu e om sanatos la cap sa nu fie socat cand aude ca directorul tehnic de la Nuclearelectrica este un economist. De cand e lumea directorul tehnic e cel care stie orice pe partea tehnica intr-o firma. Acestia sunt oamenii, trec de la un partid la altul, slujesc partidul sa-si aranjeze functiile, ei si familiile lor. Cine l-a pus pe acest om in functia asta, ca PDL-ist nu a fost? O fi dat bani garla la PDL? Cui o fi dat? si cand spun asta nu ma refer la o persoana, ci la organizatie. Acestia sunt oameni pusi in functii, beneficiari ai politicii, nu noi", a declarat, intr-o conferinta de presa, Cezar Preda.

Nuclearelectrica este al doilea cel mai mare producator de energie din Romania, furnizeaza 18% din consum si este controlata de stat, prin Ministerul Economiei.

×