x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie DNA deschide dosar penal judecătoarelor care l-au scăpat de închisoare pe Dinel Staicu

DNA deschide dosar penal judecătoarelor care l-au scăpat de închisoare pe Dinel Staicu

de Elena Stan    |    13 Feb 2014   •   17:23
DNA deschide dosar penal judecătoarelor care l-au scăpat de închisoare pe Dinel Staicu

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Bădescu Liliana, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, Cârstoiu Veronica, fost judecător la Curtea de Apel Bucureşti şi a doamnei Piciarcă Dumitriţa, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, potrivit unui comunicat al DNA. În sarcina lor s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi favorizarea infractorului. Efectuarea urmăririi penale dispuse faţă de cele trei suspecte are în vedere existenţa unor date şi probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în calitate de judecătoare la Curtea de Apel Bucureşti, cele trei şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, cu prilejul emiterii deciziei penale nr. 381/22.02.2012. Decizia viza admiterea contestaţiei în anulare depuse de Nuţu (fost Staicu) Dinel faţă de o hotărâre prin care, anterior, un alt complet al aceleiaşi instanţe îl condamnase definitiv la pedeapsa închisorii pe o durată de 7 ani. Ca urmare a admiterii contestaţiei în anulare, Nuţu (fost Staicu) Dinel a obţinut un avantaj patrimonial, constând în desfiinţarea obligaţiilor civile, în cuantum de 18.839.684,5 lei, către Banca Internaţională a Religiilor, cu caracter definitiv, cu consecinţa vătămării intereselor legale ale părţii civile.

Efectele aceleiaşi hotărâri judecătoreşti s-au constituit într-un ajutor efectiv dat condamnatului Nuţu Dinel, căruia i s-a anulat obligaţia de a executa pedeapsa definitivă din dosarul penal nr. 14165/4/2006, în care acesta fusese condamnat pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în formă continuată.


×