x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Donald Trump nu renunta la sancţiunile împotriva Rusiei

Donald Trump nu renunta la sancţiunile împotriva Rusiei

31 Iul 2018   •   10:14
Donald Trump nu renunta la sancţiunile împotriva Rusiei

Sancţiunile SUA împotriva Rusiei 'vor fi menţinute în starea lor actuală', a subliniat preşedintele american Donald Trump, în contextul în care şeful guvernului italian Giuseppe Conte a îndemnat Statele Unite la un dialog cu Rusia. 

 

În conferinţa de presă comună cu Donald Trump la Casa Albă, premierul italian s-a declarat deschis faţă de discuţii cu Moscova: 'Italia este favorabilă unui dialog cu Rusia, dar Italia consideră de asemenea că dialogul între SUA şi Rusia este de o importanţă fundamentală'. 

'Sancţiunile împotriva Rusiei vor fi menţinute în starea lor actuală', a reacţionat prompt Donald Trump, in contextul in care preşedintele american a fost criticat acum două săptămâni pentru atitudinea sa conciliantă faţă de Vladimir Putin la summitul lor de la Helsinki, desi Rusia este acuzată de serviciile de informaţii de amestec în alegerile prezidenţiale din 2016 în SUA. 

Mai mult, după întâlnirea din Finlanda, Washingtonul da dovada de un plus de fermitate faţă de Moscova. În cadrul audierilor din Congres de săptămâna trecută, secretarul de stat Mike Pompeo a afirmat că 'SUA resping tentativa de anexare a Crimeii de către Rusia şi se angajează să continue această politică atât timp cât integritatea teritorială a Ucrainei nu este restabilită'. El a promis de asemenea să colaboreze cu Congresul la noile sancţiuni împotriva Rusiei, avertizând-o cu 'consecinţe grave pentru ingerinţa în procesele noastre democratice'. 

'Niciun preşedinte nu a fost atât de ferm ca mine în raport cu Rusia. Cred că preşedintele Putin ştie asta mai bine decât oricine altcineva, cu siguranţă mai bine decât mass-media', declara, la randul sau, Trump. 'Uitaţi-vă la cifre, uitaţi-vă la ceea ce am făcut, uitaţi-vă la sancţiuni', adăuga el. AGERPRES

×