x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dosar Saptamana Financiara: "Deszapezirea" a topit 23 milioane €

Dosar Saptamana Financiara: "Deszapezirea" a topit 23 milioane €

de Sorin Manea    |    05 Feb 2007   •   00:00

Bugetul public a suportat in trei luni de iarna aproape 80 de milioane de lei (circa 23 de milioane de euro) pentru deszapezirea drumurilor nationale, desi societatile care se ocupa de aceasta activitate nu au facut mai nimic.

Bugetul public a suportat in trei luni de iarna aproape 80 de milioane de lei (circa 23 de milioane de euro) pentru deszapezirea drumurilor nationale, desi societatile care se ocupa de aceasta activitate nu au facut mai nimic. Sistemul de lucru este simplu. Societatile sunt nevoite sa faca provizii cu material antiderapant si sa inchirieze utilaje cu personal cu tot. Aceste lucruri se taxeaza indiferent daca ninge sau nu. Pe de alta parte, se achita contravaloarea pe deconturile din desfasurarea activitatii propriu-zise, care include combustibil, material antiderapant, utilaje inchiriate si personal. Specialistii o numesc taxa de amortisment, iar marii beneficiari sunt tot firmele din jurul asa-numitului grup de interese Golden Blitz. Contractele cu societatile ce fac deszapezirea s-au facut pe baza negocierii directe, iar beneficiare sunt tot firmele care au efectuat si lucrarile de asfaltare. Banii merg constant catre mari clienti ai bugetului public care au ramas pe lista beneficiarilor de pe vremea PSD, iar acum s-au transferat pe lista ministrului PD.

AFACEREA. Suma totala prevazuta pentru acest an este de 360 de milioane de lei, impartita pe mai multe felii, dupa cum a fost structurat CNADNR, pe Directii Regionale de Drumuri si Poduri. Cea mai bogata este cea din Bucuresti, care are un buget alocat de 132 de milioane de lei. DRDP Craiova are un buget de 22,5 milioane de lei. DRDP Timisoara va cheltui 57 de milioane de lei, DRDP Cluj - 34,94 milioane, DRDP Brasov - 24,6 milioane, DRDP Iasi - 45,25 milioane, DRDP Constanta - 9,2 milioane si catre SALROM, care furnizeaza sarea, 33 de milioane de lei. Pe zona Bucuresti, responsabilitatea si banii multi apartin societatilor Euro Construct Trading 98, Argecom, Romstrade, Gecor. Lista completa a celor care au beneficiat de afacerea deszapezirii o puteti citi in revista Saptamana Financiara.

  • Acest articol este realizat in colaborare cu revista
  • ×
    Subiecte în articol: economic milioane