x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dosarul privatizarilor - Lobby pentru Benyatov

Dosarul privatizarilor - Lobby pentru Benyatov

de Eliza Popa    |    19 Ian 2007   •   00:00
Dosarul privatizarilor -  Lobby pentru Benyatov

Patru oficiali ai bancii au fost ieri la Parchetul General pentru a face lobby pentru vicepresedintele CFSB, arestat in dosarul privatizarilor.

Patru membri ai Credit Suisse First Boston au venit in Romania pentru a sustine nevinovatia vicepresedintelui CSFB, Vadim Benyatov, arestat in dosarul privatizarilor strategice, si pentru a convinge autoritatile ca firma lor va coopera in ancheta procurorilor de la DIICOT.

IN AREST. Cu tot lobbyul facut de reprezentantii CFSB, Benyatov a ramas in arest. Mandatul de arestare al acestuia si ale lui Stamen Stanchev, Dorinel Mucea si Radu Mihai Donciu au fost prelungite pana la data de 17 februarie.

Reprezentantii CSFB s-au declarat dezamagiti de decizia Curtii Supreme si considera ca nu s-au prezentat probe care sa justifice acuzatiile si arestul. "Vadim este in stare de detentie de 50 de zile, insa nici avocatilor sai si nici reprezentantilor Credit Suisse nu li s-a prezentat vreo proba care sa justifice acuzatiile ce i se aduc", se mentioneaza in declaratie. "Suntem ingrijorati ca decizia de a prelungi detentia va reprezenta o povara nemeritata pentru Vadim si pentru familia sa, data fiind starea sa precara de sanatate", se mai spune in declaratia bancii de investitii.

RECURS. Aparatorii celor patru inculpati din dosar au declarat ieri recurs impotriva hotararii prin care instanta superioara a prelungit mandatul de arestare.

×
Subiecte în articol: economic