x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Drept la replica - Energy Holding respinge acuzatiile Elenei Udrea

Drept la replica - Energy Holding respinge acuzatiile Elenei Udrea

15 Feb 2006   •   00:00

Referitor la articolul "Tariceanu a girat afacerea Portile de Fier" publicat in editia de sambata, 11 februarie 2006, a cotidianului Jurnalul National, Energy Holding face urmatoarele precizari.

Declaratiile recente ale unor fosti demnitari privind includerea Energy Holding intr-un anumit cerc de interese, dar si obtinerea unor profituri uriase din anumite contracte sunt pure speculatii ale unor persoane nefamiliarizate cu modul de functionare al unui furnizor de energie electrica.

Constatam cu regret faptul ca suntem perceputi, la un anumit nivel al clasei politice, ca si un simplu intermediar, care mai mult plimba hartii intre un producator de energie si un consumator final. Energy Holding nu "cumpara energie electrica ieftina de la Hidroelectrica pe care o vinde apoi mai departe". Energy Holding se bazeaza pe o strategie de furnizare la nivel occidental, strategie care tine de un mix al cumpararii de energie electrica de la mai multi producatori. Compania a fost primul furnizor privat care si-a creat un Centru de Management Energetic dedicat reducerii costurilor pe care le au clientii sai cu energia electrica.

Desi au mai fost ocazii in care am fost acuzati ca am iregistrat profituri de zeci de milioane de euro, o simpla consultare a informatiilor fiscale despre companie ar arata ca de la inceputul activitatii de furnizare profiturile Energy Holding nu au depasit pragul de 5%-7% din cifra de afaceri. Iar acest profit a fost reinvestit, de exemplu, in achizitionarea a cinci microhidrocentrale, un prim pas in stabilirea propriilor capacitati de productie.

Precizam faptul ca Nicolae Bogdan Buzaianu nu mai detine o functie executiva in cadrul Energy Holding inca din luna iunie a anului 2004. Managementul companiei este asigurat de Enrique Ferrer, un specialist canadian recunoscut pe plan international in activitatea de tanzactionare si comercializare a energiei electrice.

×
Subiecte în articol: economic holding energy holding energy