x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dusmani de primavara la stalpii Electrica

Dusmani de primavara la stalpii Electrica

18 Apr 2005   •   00:00

In ultimii ani, pagubele produse companiei Electrica de berzele care-si fac cuib pe stalpii retelelor, s-au ridicat la circa 200.000 de euro, in conditiile in care masurile de protectie au redus pierderile la mai mult de jumatate, potrivit estimarilor reprezentantilor societatii.

Numai la filiala Electrica Banat, pagubele s-au ridicat la 63.000 de euro, iar sucursala Arad a montat pe stalpi 22 de stucturi metalice unde berzele sa-si poata face cuib. Mai multe zeci de cuiburi amenajate au fost amplasate in toata tara, zonele preferate ale zburatoarelor fiind zonele de campie.

SOLUTIE. Electrica monteaza pe stalpi suporturi de cuiburi mai inalte cu peste un metru si in afara gabaritului liniilor, astfel incat atat berzele, care sunt ocrotite de lege, cat si retelele sa fie protejate de scurtcircuitele mortale pentru cele dintai si pagubitoare pentru cele din urma, spune biroul de presa al companiei. Berzele sunt atrase mai ales de stalpii liniilor electrice aeriene din mediul rural, unde e mai multa liniste si efectul termic al curentului electric face bine in zilele mai friguroas de primavara.

×
Subiecte în articol: economic