x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie E criză de funcţionari, de asistente şi de doctori

E criză de funcţionari, de asistente şi de doctori

01 Iun 2010   •   00:00

Cele mai multe locuri de muncă vacante sunt în administraţia publică şi sănătate, conform Institutului Naţional de Statistică (INS). Cele mai mari cereri de forţă de muncă s-au înregistrat în activităţile de administraţie publică (1,94%), sănătate şi asistenţă socială (1,39%), respectiv agricultură, silvicultură şi pescuit (1,09%), iar cele mai mici valori ale ratei locurilor de muncă vacante s-au regăsit în industria extractivă (0,02%), hoteluri şi restaurante (0,13%), respectiv învăţământ (0,16%).

Rata medie a locurilor de muncă libere a fost în primul trimestru de 0,70%, în creştere cu 0,20 puncte procentuale faţă de cele trei luni anterioare, dar în scădere cu 0,57 puncte comparativ cu ianuarie-martie 2009.

Ocupaţiile cele mai căutate de angajatori în primul trimestru al anului 2010 au fost cele de specialişti cu ocupaţii intelectuale şi ştiinţifice - grupa majoră 2 (0,92%) şi de operatori la instalaţii şi maşini şi asamblori de maşini, echipamente şi alte produse - grupa majoră 8 (0,88%). Cea mai redusă disponibilitate a locurilor de muncă s-a regăsit în rândul membrilor corpului legislativ ai Executivului, înalţilor conducători ai administraţiei publice, conducătorilor şi funcţionarilor superiori din unităţile economico-sociale şi politice - grupa majoră 1 (0,41%) şi meşteşugarilor şi lucrătorilor calificaţi în meserii de tip artizanal, de reglare şi întreţinere a maşinilor şi instalaţiilor - grupa majoră 7 (0,48%).

×
Subiecte în articol: economic