x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie EADS experimenteaza pe Romania

EADS experimenteaza pe Romania

01 Sep 2004   •   00:00

EADS, compania beneficiara a contractului de securizare a frontierelor, recunoaste ca intelegerea cu Guvernul Romaniei reprezinta o premiera in activitatea sa, informeaza BBC, citat de Rador. Contractul are o valoare ce depaseste un miliard de euro.

PREMIERA. Un director al EADS, Stefan Zoller, a declarat ca acesta este primul contract de asemenea anvergura pe care firma il semneaza in sectorul de tot mai mare interes al sistemelor antiteroriste.

SCUMP. Compania a fost specializata, conform sursei citate, pana acum, in domeniul apararii si doreste sa faca o schimbare de profil. Acelasi director a mai spus si ca, odata pus la punct sistemul pe care-l va livra Romaniei, se deschide calea pentru compania sa de a furniza acelasi produs si altor natiuni, la preturi "mult mai mici".

INTERESE. Ieri, ministrul Puscas a revenit, anuntand ca, potrivit contractului EADS va trebui sa faca investitii in Romania. Acesta considera ca "s-a amplificat aceasta chestiune" si a lasat sa se inteleaga ca scandalul ar fi declansat numai de anumite interese care ar fi lezate de "optiunea pentru firma (n.r. - EADS)".

×
Subiecte în articol: economic