x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/BUSINESS - INFO

ECONOMIC/BUSINESS - INFO

15 Mar 2005   •   00:00

16 martie 2005
RECTIFICARE. Ministerul Agriculturii si cel al Administratiei si Internelor au cerut Guvernului ca, la prima rectificare bugetara, sa li se acorde 22 de milioane de euro pentru realizarea cadastrului unic. 15 milioane de euro au fost solicitate de Agricultura si 7 milioane de Interne. "Daca dorim finalizarea cadastrului unic si intabularea tuturor terenurilor din extravilan, avem nevoie de 600 de milioane de dolari, esalonati pe patru ani", a declarat Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii.

IMPADURIRI. Peste 1.112 miliarde de lei vor fi investiti anul acesta in lucrari de regenerare a padurilor, pe o suprafata de 25.057 ha. "In bugetul Ministerului Agriculturii era prevazuta pentru impaduriri suma de 112 miliarde de lei. Am suplimentat aceste fonduri cu 150 miliarde de lei, dar vreau ca, anul viitor, contributia ministerului sa fie de macar 500-600 miliarde de lei", a declarat Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii. Cea mai mare parte a cheltuielilor de impadurire este suportata de Regia Nationala a Padurilor (RNP) din fonduri proprii, dar si ocoalele silvice private vor investi 142 miliarde de lei. In plus, RNP va furniza, gratuit, un milion de puieti celor interesati sa-si impadureasca terenurile.

PROIECTE. Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, vrea sa finanteze de la bugetul de stat studiul de amenajare a padurilor private si organizarea proprietarilor acestora in sistem de paza. El a mai anuntat ca vrea sa aplice amenzi diferentiate in functie de gravitatea faptelor celor care exploateaza padurile. In plus, ministrul are in proiect sa faca la sate o retea de depozite pentru aprovizionarea populatiei cu lemn de foc, la preturi accesibile.

×
Subiecte în articol: economic