x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/BUSINESS - INFO

ECONOMIC/BUSINESS - INFO

20 Feb 2005   •   00:00

21 februarie 2005
PRIVATIZARE AMANATA. Vicepremierul Adriean Videanu cere amanarea termenului-limita de privatizare a uzinei brasovene Tractorul. El vrea ca privatizarea sa se faca pana la sfarsitul lunii septembrie, si nu pana la 1 iunie 2005, cum era prevazut in acordul cu FMI. "Este riscant termenul de 1 iunie, deoarece in prezent societatea Tractorul este in litigiu cu Landini si pana in iunie nu se pot indeplini criteriile de privatizare", a spus Videanu.
De asemenea, el a afirmat ca uzina nu va mai beneficia de stergerea datoriilor acumulate in perioada scursa intre data aprobarii Legii pentru privatizarea cu grupul Landini si data la care va fi privatizata. (Elena Stan)

PORC EUROPEAN. Pretul carnii de porc pentru procesare va fi calculat in functie de valoarea de tranzactionare pe piata europeana, la care se va adauga o cota de 20%, adica 70.000 de lei pe kilogram, conform protocolului semnat intre Asociatia Romana a Carnii (ARC) si Patronatul Roman al Carnii de Porc (PRCP). Acest pret va fi platit de firmele procesatoare de carne afiliate ARC care vor achizitiona porci de la crescatorii membri ai PRCP. De asemenea, vor fi instituite norme de comercializare a produselor din carne, iar Autoritatea Nationala a Vamilor va intari controlul vamal in privinta acestor produse. (Elena Stan)

×
Subiecte în articol: economic