x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei - 1 iulie 2004

ECONOMIC/Stirile zilei - 1 iulie 2004

01 Iul 2004   •   00:00

Nemultumire - PUR cere demisia ministrului Finantelor

Partidul Umanist a cerut ieri demisia ministrului Tanasescu "in cazul in care acesta nu este capabil sa-si respecte angajamentele si sa reprezinte interesele intreprinzatorilor si ale oamenilor de afaceri romani". Secretarul general PUR, Codrut Seres, a exprimat nemultumirea Partidului Umanist fata de incercarea Guvernului de a "uita" promisiunea de eliminare a impozitului pe profitul reinvestit. Potrivit liderului umanist, noul Cod Fiscal este doar "o cosmetizare" propusa de ministrul Finantelor Publice, Mihai Tanasescu si nu o relaxare fiscala reala pentru intreprinzatori. (Dana Piciu)

Interese - Vantu, partenerul SUA in Balcani

Congresul Statelor Unite ale Americii, prin vocea congresmanului american Chris Cannon, si-a dat sprijinul pentru promovarea unor interese economice americane in zona balcanica si implicit in Romania cu ajutorul fundatiei Bonafide. Aceasta fundatie il are ca presedinte pe cunoscutul om de afaceri roman Sorin Ovidiu Vantu, bine cunoscut publicului larg prin scandalul FNI. "Am construit aceasta fundatie americana cu diferite personalitati din lumea financiara si economica din SUA, cu scopul de a promova interesele economice si sistemele de valori americane in aceasta zona a Europei. Ne dorim sa implementam aceste sisteme de valori ca modele clasice americane de functionare a diverselor piete dintr-o perspectiva strict pragmatica", ne-a declarat Sorin Ovidiu Vantu. El a spus ca oficialul american "a inteles importanta si rolul acestei fundatii economice si a sprijinit acest demers". (Catalin Budescu)

Finantare - Apa Nova investeste in calitatea apei

Circa jumatate dintre locuitorii din Bucuresti beneficiaza din acest an de cea mai moderna statia de tratare a apei potabile din Romania. In uzina de la Rosu, compania Apa Nova Bucuresti a investit pana acum circa patru milioane de euro, programul continuand si in cursul acestui an cu inca o investitie de aproximativ 1,8 milioane de euro. Statia de la Rosu, din punct de vedere al parametrilor solicitati de normele UE, in materie, corespunde in acest moment tuturor acestor cerinte. Programul de investitii realizat de Apa Nova in 2003 ( mai mult de 1.000 miliarde de lei) este cel mai important de la preluarea concesiunii sistemelor de apa si canalizare din Capitala. (Catalin Budescu)

×
Subiecte în articol: economic