x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei - 14 septembrie 2004

ECONOMIC/Stirile zilei - 14 septembrie 2004

14 Sep 2004   •   00:00

Asigurari - Schimbari in conducerea Astra

Actionarii Astra Asigurari au decis, vineri, numirea a cinci noi membri in Consiliul de Administratie, functia de presedinte urmand sa fie detinuta in continuare de actionarul majoritar, Dan Adamescu, a declarat fostul vicepresedinte al companiei, Dan Domnitanu. In Consiliul de Administratie nu mai figureaza functia de vicepresedinte. Noii membri numiti la Adunarea Generala a Actionarilor sunt: Dumitru Staicu, Mihaela Cojocaru, Radu Stancu, Dacian Vinereanu si Ovidiu Calinescu. Fostul director general al Astra, Karla Marinescu, ramane membru al CA. Totodata, actionarii au decis rectificarea bugetului pentru 2004, prin majorarea ratei de dauna, de la 39% cat a fost previzionat, la 42%. In 2003, Astra a inregistrat o rata a daunei de 44%.

Bilant - Peste 10.000 de credite

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a incheiat, in primele trei luni de functionare, 10.266 de contracte de economisire-creditare pentru domeniul locativ, in valoare totala de 1.820 de miliarde de lei. Produsul oferit de RBL este in lei si presupune existenta unei perioade minime de economisire, urmata de acordarea unui credit cu dobanda fixa pentru activitati in domeniul locativ. Pe parcursul perioadei de economisire, statul plateste o prima de 30% din depunerile anuale, prima care nu poate depasi, insa, cuantumul unui salariu lunar mediu brut pe economie comunicat de Institutul National de Statistica la finele anului.

Accident - Portile de Fier, in pericol

Functionarea celor doua centrale de la Portile de Fier a fost pusa in pericol dupa ce persoane neidentificate au taiat un stalp de inalta tensiune de pe linia de transport a electricitatii care face legatura cu sistemul energetic national, potrivit unui comunicat al Transelectrica. Persoane neidentificate au taiat cateva componente ale stalpului, care s-a prabusit, cauzand pagube estimate la circa 8 miliarde de lei. Conform reprezentantilor Transelectrica, infractorii urmareau sa fure portiunile din metal ale stalpului. Remedierea defectiunilor va dura aproximativ zece zile.

×
Subiecte în articol: economic