x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei - 15 mai 2004

ECONOMIC/Stirile zilei - 15 mai 2004

15 Mai 2004   •   00:00

Leul greu din 2006

„Legea privind denominarea monedei nationale este pe drumul cel bun, urmand a fi aprobata, dar intre prioritatile legislative ale momentului sunt unele mai importante", a declarat ieri Mugur Isarescu, guvernatorul BNR. Aprecierea acestuia vine dupa ce ministrul Finantelor a declarat ca introducerea leului greu se va face cel mai probabil in anul 2006, si nu in 2005, asa cum fusese prevazut initial. Isarescu a spus ca dupa adoptarea legii denominarii vor mai trece 12 luni petru pregatirea operatiunii, ceea ce inseamna ca leul greu va fi introdus pe la finele anul 2005 sau inceputul lui 2006. Isarescu apreciaza ca trecerea la leul greu este o operatiune oportuna, tinand cont ca adoptarea euro ca moneda nationala nu se va face mai devreme de anul 2010. (Vali Blanaru)

Finmeccanica infiinteaza o noua societate

Finmeccanica, compania numarul unu pe piata de inalta tehnologie (high-tech) din Italia, anunta crearea unei societati mixte romano-italiene care se numeste Eletta Communications si va opera in sectorul securitatii comunicatiilor. Finmeccanica este actionar principal la noua companie, cu 51% din actiuni. Prezenta pe piata romaneasca din anul 1981, compania italiana opereaza in: comunicatii militare, echipamente pentru elicoptere, comunicatii prin satelit, sisteme de securitate pentru controlul aerian etc. Cifra de afaceri a Finmeccanica in Romania este de 400 milioane de euro.

Sediu nou la Drobeta-Turnu Severin

Eurom Bank a inaugurat miercuri noul sediu al Sucursalei din Drobeta-Turnu Severin care este amplasat in Strada Theodor Constantinescu numarul 1-5. Astfel, Eurom Bank a ajuns la o retea de 29 de sucursale amplasate in cele mai importante centre economico-financiare, urmand ca in viitor numarul acestora sa creasca. Din oricare dintre aceste sucursale, clientii bancii pot beneficia fara plata vreunui comision de efectuarea operatiunilor de incasare si plati interne datorita serviciului on-line.

Distractie la Carrefour Colentina

Astazi si duminica, bucures tenii sunt invitati in parcarea hypermarketului Carrefour Colentina sa petreaca intr-o atmosfera de veselie cu bere din belsug, mici, popcorn, colaci secuiesti si muzica buna. Sambata intre orele 12:00-21:30 si duminica intre 12:00 si 20:00, buna dispozitie va fi sustinuta prin concerte, animatii si concursuri. Vor canta: Etnic, Mirage, Delia si Sfinx Experience, Haiducii, Anda Adam si Parlament. Vor fi organizate tombole cu premii in bere si obiecte promotionale: tricouri, gentute, bandane si multe alte surprize.
×
Subiecte în articol: economic