x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei - 16 august 2004

ECONOMIC/Stirile zilei - 16 august 2004

16 Aug 2004   •   00:00

Termene - Subventii pentru calculatoare

Elevii si studentii care doresc sa beneficieze de ajutorul financiar guvernamental pentru cumpararea unui calculator personal trebuie sa depuna o cerere pana la 1 septembrie, la unitatea de invatamant la care sunt inscrisi. Familiile cu venituri brute lunare sub 1,5 milioane lei pe membru de familie, care au in ingrijire copii elevi sau studenti pot beneficia de un ajutor financiar de cel mult 200 de euro pentru cumpararea unui calculator personal. Beneficiarii trebuie sa depuna la unitatea de invatamant la care sunt inscrisi o cerere de acordare a ajutorului, o copie dupa certificatul de nastere sau actul de identitate propriu si al parintilor, precum si acte doveditoare privind veniturile membrilor familiei.

Autoritate - Control la energie

Autoritatea Nationala de Reglementare a Serviciilor Publice de Gospodarire Comunala (ANRSC) va verifica in ce masura investitiile realizate de operatorii de servicii publice inclusi in programe de reabilitare cu finantare externa se reflecta asupra calitatii serviciilor si a nivelului tarifelor. ANRSC va evalua efectele investitiilor realizate de operatori pe baza programelor cu finantare externa asupra calitatii serviciilor, protectiei mediului si tarifelor solicitate consumatorilor.

Ungaria - MOL vrea sa se extinda

Grupul MOL a inregistrat un profit net semnificativ in trimestrul al doilea si a semnalat ca va continua expansiunea in Europa de Sud-Est. MOL, cel mai mare grup ungar in functie de venituri, adopta aceeasi strategie ca OTP, banca comerciala cea mai importanta din Ungaria, si ca firma de telecomunicatii Matav, ambele interesate de tintele de achizitii din sud-estul Europei. Directorul executiv al MOL, Gyorgy Mosonyi, a de-clarat ca MOL va continua sa construiasca statii de distributie in Slovenia si Romania, intentionand sa patrunda si pe piata sarba.

×
Subiecte în articol: economic