x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei - 17 iulie 2004

ECONOMIC/Stirile zilei - 17 iulie 2004

17 Iul 2004   •   00:00

Transporturi - Se scumpesc biletele de tren

Romanii care calatoresc cu trenul vor scoate de astazi mai multi bani din buzunare. CFR Calatori a majorat pretul biletelor cu 6% ca urmare a indexarii tarifelor la indicele de inflatie. Indexarea se aplica si ca urmare a angajamentelor asumate de Guvernul Romaniei fata de Fondul Monetar International. Pe traseul Bucuresti - Constanta, pretul unei calatorii cu trenul Intercity, la clasa a doua, va creste de la 275.000 la 291.000 lei. (Iohanna Onaca)

Imprimeria - Noile facturi pentru lemn

Incepand de ieri, au intrat in vigoare noile facturi fiscale pentru materiale lemnoase realizate de Compania Nationala "Imprimeria Nationala" SA. Masura luata de Imprimeria Nationala are ca scop stoparea evaziunii fiscale din sistemul comercializarii materialelor lemnoase. Facturile fiscale speciale pentru comercializarea materialelor lemnoase au la baza modelul si continutul formularului de factura fiscala obisnuita, individualizat prin inscriptionarea sintagmei "materiale lemnoase". (Catalin Budescu)

Decizie - Despagubiri pentru seceta din 2003

Producatorii agricoli din judetele Botosani si Iasi, ale caror culturi de grau, secara, orz, orzoaica si rapita pentru ulei au fost afectate de seceta din toamna anului trecut, vor primi despagubiri in limita sumei de 60 miliarde lei. Guvernul a declarat in stare de calamitate naturala zone din judetele Botosani si Iasi. Suma maxima care poate fi acordata ca despagubire este de 6.525 mii lei/hectar pentru grau si secara, de 4.928,4 mii lei/hectar la orz si orzoaica de toamna si de 3.850,4 mii lei/hectar la rapita.

Campanie - Romania, promovata in Spania

In perioada 1 iulie-19 iulie 2004, Romania organizeaza actiuni promotionale in opt orase ale Spaniei, care au ca scop promovarea tarii noastre in fata agentilor de voiaj, ai tour-operatorilor, reprezentantilor de asociatii profesionale din turism, presei. Actiunile de promovare au loc in Barcelona, Valencia, Sevilla, Malaga, San Sebastian, Bilbao, Gijon, Valladolid sau Madrid. Anul trecut, in Romania au sosit 21.328 de vizitatori spanioli, in crestere cu 22,9% fata de anul 2002.
×
Subiecte în articol: economic