x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei - 2 octombrie 2004

ECONOMIC/Stirile zilei - 2 octombrie 2004

02 Oct 2004   •   00:00

Vizita - Tanasescu si Isarescu, la FMI

Ministrul Finantelor Publice, Mihai Tanasescu, si guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, vor participa maine si poimaine la Washington la reuniunea anuala a Fondului Monetar International si a Bancii Mondiale. Delegatia Romaniei va analiza cu reprezentantii FMI stadiul aplicarii masurilor cuprinse in acordul stand-by de tip "precautionary", incheiat cu Romania la 7 iulie. De asemenea, delegatia de la Bucuresti va purta discutii cu presedintele Bancii Mondiale, James Wolfensohn, directorul general Shengman Zhang si directorul financiar al institutiei, Jeffrey Goldstein.

Banci - Cresc economiile

Populatia avea la sfarsitul lui august plasamente in lei la bancile comerciale in suma de 122.397 miliarde lei, cu 28,9% mai mult fata de acelasi moment al anului trecut. In termeni reali, aceasta reprezinta o crestere de 14,6%. Banii economisiti de populatie in moneda nationala raman la nivelul a 22,3% din masa monetara. Mai cumpatati au fost agentii economici. Depozitele acestora, in moneda nationala au crescut cu 55,1%, in termeni reali.

Microsoft - Modificarea Windows ar aduce pierderi

Compania Microsoft va suferi pierderi importante daca va fi nevoita sa creeze o noua versiune Windows, fara programul audio-video Windows Media Player, au declarat ieri avocatii companiei, la o audiere intr-un tribunal al Uniunii Europene. "Microsoft este obligat sa creeze o versiune a Windows pe care altfel nu ar fi conceput-o, lovind astfel in plin afacerile companiei legate de modelul si design-ul propriu-zis al Windows ", a spus avocatul companiei. Potrivit unor oficiali Microsoft, foarte multe site-uri Internet si produse software nu vor putea functiona fara Windows Media Player.

×
Subiecte în articol: economic