x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei - 2 septembrie 2004

ECONOMIC/Stirile zilei - 2 septembrie 2004

02 Sep 2004   •   00:00

Contracte - Plati de 100 de milioane de lei

Plafonul zilnic al platilor in numerar pe care companiile le pot efectua in relatiile cu alte firme va fi majorat, la 4 octombrie, de la 30 milioane de lei la 100 milioane de lei, conform prevederilor unei ordonante de guvern privind reglementarea unor masuri financiare. Executivul a revizuit de la 10 milioane de lei la 50 de milioane de lei nivelul platilor zilnice in numerar, care pot fi efectuate catre o firma. Vor fi insa interzise platile fragmentate in numerar pentru facturile care depasesc nivelul de 50 de milioane de lei catre furnizorii de materii prime, materiale, semifabricate, produse finite, pentru obiecte de inventar sau prestatori de servicii.

Acces - Romexpo lupta pentru parcare

Romexpo asteapta autorizatia Primariei Capitalei pentru a putea incepe lucrarile la o parcare de 40.000 de metri patrati pe Bulevardul Expozitiei, in vecinatatea complexului expozitional, afirma reprezentantii companiei. Parcarea va costa circa un milion de euro si va avea 1.600 de locuri, dar nu va putea fi gata inaintea inceperii sezonului de toamna, anuntata pentru saptamana viitoare. Manifestarile expozitionale creeaza in mod traditional mari probleme de trafic in zona Casei Presei Libere, datorita absentei locurilor de parcare. (A.N. Ionescu)

Statistica - Economia a crescut cu 6,6%

Cresterea economica a atins 6,6%, in termeni reali, dupa primele sase luni ale anului, dinamica superioara celei din primul trimestru, cand PIB a fost mai mare cu 6,1% fata de anul trecut, potrivit datelor preliminare furnizate de Institutul National de Statistica. Ritmul de crestere economica depaseste estimarile autoritatilor de la inceputul acestui an, care previzionau o rata anuala de 5,5%, cu 0,6 puncte procentuale peste 2003. Cererea interna a jucat un rol semnificativ in aceasta evolutie, consumul final inregistrand o crestere cu 8,8% fata de primele sase luni ale anului trecut.

×
Subiecte în articol: economic