x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei - 28 august 2004

ECONOMIC/Stirile zilei - 28 august 2004

28 Aug 2004   •   00:00
SE IEFTINESC GAZELE Pretul gazelor pe piata europeana ar putea scadea dramatic dupa 2010, presat de investitiile masive din ultima perioada care vor produce o oferta excedentara, potrivit vicepresedintelui grupului petrolier francez Total, Yves-Louis Darricarrere. "Daca pana in 2010 vom avea o oferta excedentara, va urma o perioada in care preturile vor cobori foarte mult", a declarat Darricarrere.

AVAS VINDE SOMVETRA CLUJ Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a lansat la vanzare pachetele majoritare de actiuni ale producatorului de articole din sticla Somvetra Cluj si ale Fepa Barlad, societate care produce echipamente de masura, reglare si control. Potentialii cumparatori ai pachetului de actiuni vor putea prelua 51,9% din capitalul social al Somvetra. In aceeasi situatie se regaseste si Fepa Barlad, lansata la privatizare de doua ori in acest an. (Catalin Budescu)

SANATATEA SI PENSIILE, IN TOP Sistemul de sanatate si cel al pensiilor sunt principalele domenii care vor beneficia de sume suplimentare in urma operarii celei de-a doua rectificari a bugetului pentru acest an. Ministrul Finantelor Publice, Mihai Tanasescu, a anuntat ca evolutia cresterii economice si a ratei de colectare a contributiilor bugetare au condus la venituri de peste 21.000 miliarde lei.

CARBURANTII VOR FI MONITORIZATI Ministerul Economiei si Comertului (MEC) va finaliza, pana la sfarsitul acestui an, un sistem de monitorizare a calitatii benzinei si motorinei care va urmari reducerea treptata a unor elemente poluante. Necesitatea implementarii sistemului este motivata de alinierea la normele europene de poluare in perspectiva aderarii Romaniei la UE in anul 2007.

×
Subiecte în articol: economic