x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei

ECONOMIC/Stirile zilei

11 Noi 2004   •   00:00

11 noiembrie 2004

Expropriere - DN Bucuresti - Giurgiu se va largi

Peste 200 de terenuri, in suprafata totala de circa 14 hectare, situate in localitatea Adunatii Copaceni, din judetul Giurgiu, vor fi expropriate in cadrul lucrarilor de constructie a soselei de ocolire a comunei, potrivit unei hotarari aprobate recent de Guvern. Valoarea totala a despagubirilor ce vor fi acordate proprietarilor a fost stabilita la 20,87 miliarde de lei. Reprezentantii autoritatilor care vor efectua exproprierile vor regulariza si documentatiile cadastrale, pe baza proiectului tehnic si a detaliilor de executie. Lucrarile fac parte din proiectul de largire la patru benzi a Drumului National 5 Bucuresti - Giurgiu, cofinantat de Uniunea Europeana prin programul ISPA.

Bilant - Crestere cu 40% a profitului BRD

BRD - Groupe Societe Generale a obtinut, in primele noua luni, un profit net de 2.472 miliarde de lei, in crestere cu 39% fata de rezultatul raportat in perioada similara a anului trecut. O majorare similara a fost consemnata la nivelul rezultatului brut din exploatare, care s-a ridicat la aproape 4.000 de miliarde de lei (nivel calculat fara provizioane). La nivelul creditarii, segmentul de populatie inregistreaza cea mai mare crestere, cu un plus de 58% fata de septembrie anul trecut. Soldul finantarilor acordate persoanelor fizice a atins 18.697 miliarde de lei. La inceputul lunii octombrie, banca a inaugurat 33 de noi agentii in cadrul unui plan de dezvoltare cu 100 de unitati pana la sfarsitul anului 2005. Portofoliul BRD numara peste 1,4 milioane de clienti.

Finantari - Leasing de 378 milioane de euro

Companiile membre ale Asociatiei de Leasing Bancar (ALB) au finantat, in primele noua luni, achizitii de bunuri in valoare de 378 milioane de euro, peste nivelul inregistrat pe ansamblul anului 2003, respectiv 286 milioane de euro, a declarat secretarul general ALB, Adriana Ahciarliu. ALB reuneste opt societati de leasing afiliate unor banci, respectiv Alpha Leasing, BRD Sogelease, Finans Leasing, HVB Leasing, Piraeus Leasing, Raiffeisen Leasing, UniCredit Leasing si Volksbank Leasing. O alta organizatie de profil, Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR), a finantat bunuri in primele opt luni ale acestui an, in valoare de 500 milioane de euro, la o valoare totala a contractelor de 592 milioane de euro.
×
Subiecte în articol: economic leasing