x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC - Stirile zilei

ECONOMIC - Stirile zilei

17 Apr 2004   •   00:00

Legea pietei de capital, dezbatuta public

Proiectul legii consolidate a pietei de capital va fi dezbatut in cadrul unei intalniri publice organizate de Ministerul Finatelor Publie (MFP), la solicitarea Asociatiei Actionarilor din Romania. Avand in vedere ca proiectul actului normativ are un impact deosebit asupra pietei de capital romanesti, la dezbate sunt invitati sa ia parte investitori, brokeri, reprezentanti ai societatilor de investitii financiare si reprezentanti ai mass-media. Data dezbaterii va fi stabilita ulterior de MFP si CNVM.

Sageata Albastra spre Litoral

Un tren intercity Sageata Albastra va circula pe ruta Mangalia - Constanta - Bucuresti si retur, incepand de maine. Un bilet de la Bucuresti a Constanta va costa 275.000 lei, la clasa a II-a, iar pentru calatoriile dus-intors va fi acordata o reducere de 10%. Calatorii pot pleca din Mangalia la ora 6:59 si se pot intoarce in aceeasi zi cu intercity Sageata Albastra, care pleaca din Bucuresti spre Litoral la ora 15:55.

Bani pentru podul de la Calafat

Guvernul a aprobat proiectul de realizare a infrastructurii de pe teritoriul Romaniei a podului peste Dunare de la Calafat-Vidin, valoarea lucrarilor fiind evaluata la 48,2 milioane euro. Finantarea se va asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, precum si din credite externe si din alte surse. Cea mai mare parte a fondurilor (41,8 milioane euro) este reprezentata de lucrarile de constructii si montaj. Romania va finanta, de asemenea, studiile si proiectul tehnic pentru infrastructura conexa podului, pe malul romanesc.

×
Subiecte în articol: economic