x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC - Stirile zilei

ECONOMIC - Stirile zilei

16 Apr 2004   •   00:00

Romania si Rusia impart locul trei

Romania si Rusia vor imparti pozitia a treia in Europa Centrala si de Est in ceea ce prives te investitiile straine directe din perioada urmatoare, dupa Polonia si Republica Ceha, potrivit unui sondaj de opinie in randul expertilor in investitii din diverse regiuni, realizat si publicat de UNCTAD. Intrarile de investitii straine directe in Europa Centrala si de Est sunt asteptate sa creasca in sectorul alimentar si de bauturi, in domeniul autovehiculelor si al altor echipamente de transport. (Catalin Budescu)

Bancile pandesc miscarile BNR

Bancile comerciale au operat ieri cumparari speculative in asteptarea unei eventuale interventii a BNR in sprijinul euro. Dupa ce a devenit evident ca BNR nu va intra in piata, cotatiile au revenit la nivelurile din deschidere, iar cursurile de referinta anuntate au fost de 40.741 lei/euro, in coborare cu 65 de unitati, si de 34.229 lei/dolar, in urcare cu 211 lei fata de ziua anterioara.

Acces la infrastructura

Operatorii de comunicatii prin cablu vor plati un tarif unic pentru accesul la infrastructura (stalpii) societatii Electrica, indiferent de serviciul oferit (televiziune prin cablu, Internet si date, telefonie), conform deciziei adoptate de Ministerul Economiei si Comertului, Ministerul Comunicatiilor. Potrivit oficialilor Electrica, a fost ales cel mai redus tarif din cele valabile pana in prezent. (Adrian N. Ionescu)

Productie dubla

In 2004, Romania si-ar putea dubla productia de grau fata de anul trecut, obtinand 5,4 milioane de tone, potrivit estima rilor firmei ucrainene de consultanta UkrAgroConsult. Tendinta de majorare a product iei este anticipata pentru intreaga regiune a Marii Negre si de o serie de analisti citati de Reuters si este atribuita conditiilor meteorologice favorabile din Europa de Est si din tarile producatoare de cereale din fosta URSS.

×
Subiecte în articol: economic