x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC - Stirile zilei

ECONOMIC - Stirile zilei

15 Apr 2004   •   00:00

Eurom Bank a fost cotata la Rasdaq

Actiunile Eurom Bank au fost cotate ieri la bursa Electronica Rasdaq, la categoria de baza, cu simbolul de tranzactionare EURB. Conducerea bancii considera ca prin cotarea la Rasdaq se va asigura un grad mai mare de transparenta in relatia cu actionarii si clientii sai. In prezent, capitalul social al bancii este de 386.076.282.000 lei si este impartit in actiuni cu valoarea nominala de 1.000 de lei.

1 miliard de euro din strainatate

Cetatenii romani care lucreaza in strainatate au adus in Romania, in ultimii patru ani, aproximativ 6 miliarde de euro, prin transferuri interbancare, a declarat ieri ministrul delegat pentru relatiile cu partenerii sociali, Marian Sarbu. Potrivit ministrului, la aceste sume pe care romanii le transfera prin banci se adauga banii pe care romanii plecati in strainatate iiaduc "in buzunare". El a mai aratat ca Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca a intermediat, din anul 2002 (cand a fost infiintat), plecarea la munca in strainatate a aproximativ 72.000 de persoane. Alte 600.000- 700.000 de persoane lucreaza lunar in strainatate, fie pe cont propriu, fie prin intermedierea unor firme.

Noua lege a falimentului

Bunurile instrainate de administrator sau lichidator, in exercitiul atributiilor sale, sunt dobandite liber de orice sarcini - ipoteci, garantii reale mobiliare, drepturi de retinere - sau masuri asiguratorii, au hotarat ieri deputatii. Ei au adoptat raportul Comisiei de mediere la proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii 64/1995 privind procedura reorganizarii judiciare si a falimentului. Potrivit hotararii deputatilor, judecatorul sindic poate dispune ca o parte a pasivului debitorului, persoana juridica, ajuns in stare de insolventa, sa fie suportata de membrii organelor de conducere, dar si de orice alta persoana care a contribuit la ajungerea debitorului in aceasta situatie.

×
Subiecte în articol: economic