x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC - Stirile zilei

ECONOMIC - Stirile zilei

07 Apr 2004   •   00:00

Eximbank a ajuns la Moscova

Banca de Export-Import a Romaniei - EXIMBANK SA are, incepand cu aceasta luna, o reprezentanta in capitala Federatiei Ruse, Moscova. Aceasta reprezentanta are ca principal scop strangerea legaturilor dintre exportatorii romani si importatorii rusi si identificarea unor noi parteneri de afaceri pentru agentii economici romani care fac export. De asemenea, prin acest birou va fi facilitat accesul exportatorilor romani la informatii legate de piata rusa, de produsele si serviciile care sunt cerute pe aceasta piata.

LaborMed Pharma isi creste afacerea Producatorul de medicamente

LaborMed Pharma a anuntat o cifra de afaceri pentru anul trecut de aproximativ 282 miliarde de lei, in crestere cu 27% fata de anul 2002, si un activ net de 207,4 miliarde de lei. Certificata GMP in octombrie 2001 de catre Agentia Nationala a Medicamentului, societatea produce anual 300 de milioane de comprimate, 100 milioane de comprimate filmate si aproximativ 40 de milioane de capsule gelatinoase tari. Societatea are un portofoliu de 55 de produse inregistrate in Romania si 25 de produse inregistrate in Europa de Est.

Romanii nu cultiva vie nobila

Din cele 15.301 hectare cu plantatii viticole, 6.024 de hectare sunt cultivate cu soiuri hibride, se arata intr-un studiu intocmit de specialistii Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Buzau. Rodica Bobocea, purtator de cuvint al Directiei agricole buzoiene, a precizat ca operatiunea de defrisare a plantatiilor cu soiuri hibride, neagreate in Uniunea Europeana, intampina rezistenta din partea producatorilor. "Au fost defrisate pana in prezent 212 hectare cultivate cu soiuri hibride, proprietarii, viticultori de ocazie, nedorind sa-si completeze plantatiile cu soiuri nobile", a mai spus purtatoarea de cuvant.

×
Subiecte în articol: economic