x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC - Stirile zilei

ECONOMIC - Stirile zilei

30 Mar 2004   •   00:00
Castigam mai putin

Salariul mediu net in februarie a fost de 5,47 milioane lei, in scadere cu 5,1% fata de luna ianuarie. Potrivit Institutului National de Statistica, aceste castiguri inferioare au rezultat in urma primelor si stimulentelor pe care salariatii le-au avut in prima luna a anului. Cele mai mari castiguri le au angajatii din societatile de intermedieri financiare care castiga, in medie, 14,5 milioane de lei. La polul opus se pozitioneaza angajatorii din industria de prelucrare a lemnului si sectorul hotelier, unde salariul mediu este de 3,3 milioane lei.

Beneficii in natura in locul salariilor

Firmele din Romănia isi diversifica modalitatile de recompensare a salariatilor, potrivit unui studiu realizate de PricewaterhouseCoopers (PwC). Ele vor incepe sa-si plateasca mai frecvent salariatii in natura influentate si de regimul fiscal mai favorabil, a declarat Ruxandra Stoian, senior manager la PwC Romănia. Cele mai frecvente beneficii acordate angajatilor sunt tichetele de masa, imprumuturi cu dobanzi preferentiale, asigurari de accident sau de viata sau abonamente la clinici medicale private. (Daniela Ivan)

Ajutor de avarie balcanic

Bulgaria, Serbia si Grecia au furnizat Romaniei un ajutor energetic de avarie in cursul noptii de duminica spre luni, dupa ce Centrala Nuclear-Electrica (CNE) de la Cernavoda a fost oprita ca urmare a defectiunii unei componente a calculatorului de proces. CNE furnizeaza aproximativ 11% din consumul national de energie electrica. Societatea Nationala Nuclearelectrica SA estimeaza ca reconectarea CNE la sistemul energetic national va avea loc in data de 1 aprilie 2004. (Adrian N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic