x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC - Stirile zilei

ECONOMIC - Stirile zilei

23 Mar 2004   •   00:00
Frauda fiscala, in crestere

In primele doua luni ale acestui an, Garda Financiara a recuperat sume datorate bugetului de stat, sub forma taxelor si impozitelor, de circa 433 miliarde de lei. In acelasi timp, institutia a aplicat amenzi in valoare de 157 miliarde de lei. Controalele efectuate de Garda Financiara s-au soldat cu 231 de sesizari penale, aferente unui prejudiciu total de 633 de miliarde de lei. Verificarile efectuate s-au concentrat pe domeniile petrolier, comercializarii alcoolului si a tranzactiilor cu material lemnos. (Catalin Budescu)

Energia pe bursa

Pachete de actiuni reprezentand 5% din capitalul social detinut de stat la cinci companii din sectorul energetic - Transgaz, Romgaz, Transelectrica si doua filiale Electrica - vor fi vandute la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a declarat ieri ministrul Economiei si Comertului, Dan Ioan Popescu. El nu a anuntat care dintre cele opt filiale ale Electrica vor intra pe piata de capital, mentionand ca sunt excluse unitatile aflate in proces de privatizare. (Catalin Budescu)

Piata asigurarilor a crescut in 2003

Volumul total al primelor brute de asigurare subscrise anul trecut a crescut cu peste 100 de milioane euro, ajungand la 728,2 milioane de euro (27.347,6 miliarde lei). Primele zece companii de asigurare controleaza circa 80% din piata. Veniturile subscrise din prime de catre cele 45 de societati care au activat in 2002 au totalizat 604,67 milioane euro (18.899,35 miliarde lei).

Patronatele s-au aliat

Sase confederatii patronale au semnat ieri un protocol pe baza caruia a luat fiinta Alianta Confederatiilor Patronale din Romania. Din noua formatiune fac parte Confederatia Nationala a Patronatului Roman, Asociatia Romana a Bancilor, Asociatia Oamenilor de Afaceri, Initiativa Europeana a Mediului de Afaceri, CPISC si CONPIROM. Alianta reuneste angajatori care realizeaza circa 60% din PIB si se doreste a fi un partener social activ in dialogul cu Guvernul.

Carrefour se extinde

La Brasov s-a inaugurat structura constructiei primului hypermarket Carrefour din provincie. Magazinul va avea o suprafata de vanzare de circa 800 de metri patrati, iar galeria comerciala se va intinde pe o suprafata de 3.600 mp. Hypermarketul, care se va deschide la finele acestui an, va oferi clientilor si un numar de 1.200 de locuri de parcare gratuite. Investitia in acest nou centru comercial se ridica la aproximativ 20 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: economic