x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC - Stirile zilei

ECONOMIC - Stirile zilei

12 Mar 2004   •   00:00
Agras nu va fuziona cu Unita

Actionarii Agras-Grupul Wiener Stadtische au respins proiectul de fuziune prin absorbtie cu societatea Unita Timisoara. Actionarii au luat aceasta decizie pentru a nu reduce cotatia actiunilor Agras la Bursa de Valori Bucuresti in timpul derularii ofertei publice initiate de Unita. Ieri, societatea Unita a lansat o oferta de cumparare de actiuni Agras in valoare de aproximativ 27,1 miliarde de lei. Pretul propus pentru o actiune este de 3.711 lei, peste valoarea nominala de 2.600 de lei a unui titlu Agras si cu 139 lei sub cotatia medie stabilita marti la BVB. (Vali Blanaru)

Inflatie de 0,6% in februarie

Rata inflatiei s-a micsorat la 0,6% in luna februarie, comparativ cu ianuarie, cand s-a situat la 1,1%. Reducerea a aparut deoarece scumpirile la produsele alimentare au fost contrabalansate de cresterea mai lenta a preturilor marfurilor nealimentare si a tarifelor pentru servicii. Potrivit datelor Institutului de Statistica, populatia a platit pentru alimente cu 0,8% mai mult, in timp ce serviciile si produsele nealimentare s-au scumpit cu doar 0,5% fata de luna ianuarie.

FMI sa tina seama de posibilitatile Romaniei

FMI ar trebui sa tina cont, la discutiile referitoare la deficitul bugetar, de situatia economica si de posibilitatile actuale ale tarii, a declarat, ieri, premierul Adrian Nastase (foto). El este convins ca autoritatile romane vor ajunge la un "bun compromis" cu oficialii FMI in ceea ce priveste includerea in buget a cheltuielilor aferente proiectelor de infrastructura in parteneriat public privat.

Facilitati doar ca in UE

Guvernul va acorda tuturor investitorilor numai acele facilitati care au fost stabilite in negocierile cu Uniunea Europeana, a declarat premierul Adrian Nastase. Astfel se va asigura un tratament nediscriminatoriu pentru toti oamenii de afaceri care isi desfasoara activitatea in Romania, a afirmat acesta. Unul dintre principalele obiective ale Guvernului in perioada urmatoare este atragerea de investitii in telecomunicatii, constructii, sectorul energetic si infrastructura.

×
Subiecte în articol: economic