x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC - Stirile zilei

ECONOMIC - Stirile zilei

10 Mar 2004   •   00:00
Spalam 600 milioane de euro

Conform ministrului Controlului, Ionel Blanculescu, "exista suspiciuni ca in Romania ar fi spalata o suma de circa 600 milioane de euro, prin diferite operatiuni financiare, in urma exploatarii unor lacune legislative ". "La nivel mondial, evaziunea fiscala se ridica la 3.500 miliarde de dolari", ministrul precizand ca si Romania se incadreaza cu o cota in aceasta suma. El a afirmat ca Autoritatea Nationala de Control, impreuna cu Parchetul si Politia, duce o lupta continua pentru eradicarea acestui flagel. (Catalin Budescu)

Expozitie de lacuri si vopsele

Asociatia Romana a Tehnicienilor din Industria de Lacuri, Vopsele, Cerneluri si Adezivi (ARTILAC) va organiza in perioada 20.03 - 1.04 la Sala Palatului, in Bucuresti, evenimentul ROMPAINT 2004, expozitie si conferinta. Acesta este dedicat pietei romanesti de lacuri si vopsele si urmareste promovarea materialelor si tehnologiilor de ultima generatie. Totodata, cercetarea romaneasca universitara va fi prezentata prin lucrarile unor specialisti de la universitatile tehnice din Bucuresti si Timisoara.

Politica monetara BNR tinteste inflatia

Banca Nationala a Romaniei (BNR) va aplica o politica monetara stransa si va utiliza in continuare cursul de schimb pentru "ghidarea" procesului dezinflationist, pana cand rata inflatiei va scadea la un nivel de 5% - 6%, a declarat, ieri, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Oficialul BNR a reamintit ca banca centrala va trece, anul viitor, la o politica de tintire directa a inflatiei, avand ca obiectiv o inflatie de 6%. Pentru 2006, tinta este de 5%, urmand ca, in anii viitori, inflatia sa fie redusa la 3% - 4%.

Enel a depus oferte pentru Electrica

Grupul Enel a depus o oferta finala si angajanta pentru preluarea societatilor de distributie a energiei electrice Electrica Banat si Electrica Dobrogea, pana luni, cand a expirat termenul de prezentare a documentului, au declarat surse din Ministerul Economiei si Comertului, citate de Mediafax. Ministerul Economiei si Comertului estimeaza ca procesul de privatizare va fi incheiat pana la sfarsitul lunii martie. Potrivit surselor citate, este posibil insa ca termenul sa fie prelungit, intrucat negocierile cu Enel s-ar putea prelungi.

×
Subiecte în articol: economic