x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC - Stirile zilei

ECONOMIC - Stirile zilei

09 Mar 2004   •   00:00
Dolarul in scadere

Piata valutara autohtona a adjudecat, ieri, dolarul american la un curs mediu de 32.229 lei, cu 471 de lei mai putin decat vineri, in timp ce euro a pierdut numai 13 lei. Leul a recuperat aproape jumatate din cei 761 de lei pe care ii pierduse fata de dolar pe parcursul saptamanii trecute. (Adrian N. Ionescu)

Eximbank a redus dobanzile

Banca de Export-Import a Romaniei Eximbank a redus dobanzile pentru creditele de export in lei. Rata dobanzii de baza pentru creditele de export acordate in lei cu o scadenta mai mica de doi ani a scazut la 19% (de la 19,9% in februarie), in timp ce dobanda pentru creditele de investitii cu o scadenta mai mica de doi ani a scazut la 20% (fata de 21,9%). Pentru finantarile in lei pe termen mai mare de doi ani dobanda a ramas neschimbata. (Vali Blanaru)

Metalurgistii preiau stafeta

Angajatii din metalurgie planuiesc o greva de avertisment de doua ore, martea viitoare, ca protest fata de oferta salariala a patronatului, egala cu salariul minim pe economie, a declarat Aurel Radi, liderul Federatiei Nationale Sindicale Metarom (FNSM). Radi a refuzat sa spuna cu cat vor sindicalistii sa le creasca salariul. (Adrian N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic