x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC - Stirile zilei

ECONOMIC - Stirile zilei

05 Mar 2004   •   00:00
Firma de telefonie CosmoRom are avocati francezi

Firma franceza de avocatura Bredin Prat va reprezenta interesele CosmoRom in procesul de la Curtea Internationala de Arbitraj de la Paris, intentat de furnizorii de echipamente Intracom si Intrarom pentru recuperarea datoriilor de la operatorul romin de telefonie mobila. Angajarea firmei de avocatura a fost aprobata de RomTelecom, care controleaza peste 99% din capitalul social al CosmoRom. Intracom a solicitat CosmoRom 100 de milioane de euro plus dobanzi. (Mediafax)

Pierderi de 100 miliarde lei

Greva minerilor din Oltenia a provocat pierderi de aproape 100 de miliarde de lei pentru Termocentrala Rovinari, a declarat ieri directorul general al termocentralei, Ion Pisc. Acesta a precizat ca din cauza grevei minerilor, termocentrala nu a putut sa-si onoreze comenzile si a pierdut o serie de contracte a caror valoare va fi cu greu recuperata in timp. (Catalin Budescu)

Peste 5 milioane de salariati

Circa 350.000 de persoane vor fi incadrate in munca in 2004, potrivit programului national al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca. Numarul salariatilor va depasi pragul de 5 milioane. Anul trecut, 370.000 de persoane si-au pierdut locul de munca. 456.106 s-au angajat in primele 10 luni ale lui 2003. (Cristian Petru)

Dolarul, in crestere

Dolarul s-a mentinut, in primele tranzactii de ieri, in apropierea maximelor anuale atinse in raport cu euro. Cursul de schimb al dolarului era de 1,2172 unitati/euro, dupa ce a ajuns miercuri la 1,2056 unitati/euro - cel mai inalt nivel atins dupa 4 decembrie. Analistii estimeaza ca Banca Central Europeana nu va reduce dobanzile.

×
Subiecte în articol: economic