x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei - 9 septembrie 2004

ECONOMIC/Stirile zilei - 9 septembrie 2004

09 Sep 2004   •   00:00
4 MILIOANE EURO PENTRU EPURARE. Nuclearelectrica a semnat un contract de 3,97 milioane euro (fara TVA), constructia statiei de epurare a orasului Cernavoda, ca parte a programului de 21 de investitii colaterale centralei nucleare.

Castigatorul licitatiei este General Concrete SRL din Cernavoda. Finantarea vine de la bugetul de stat, iar termenul de finalizare a investitiei este de un an si patru luni.

Centrala de la Cernavoda functioneaza cu un singur reactor, in 2007 va porni cel de-al doilea, iar in anul 2011 va fi finalizat si al treilea. Centrala produce circa 10% din totalul energiei electrice livrate la nivel national.

CONCEDIERI LA VAMA GALATI. Nici nu s-a terminat bine scandalul de la Directia Regionala Vamala Timis ca un altul a si inceput.

De data asta este vorba despre Directia Regionala Vamala Galati, unde presedintele Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV), Tudor Tanasescu, a propus Comisiei de Disciplina a institutiei demiterea din functie a sefului biroului vamal Galati, Romeo Ionel Smau, si a directorului Directiei Regionale Vamale Galasi, Paul Virgil Popescu.

Verificarile efectuate in perioada iunie-august la aceasta directie vamala au relevat nereguli importante in activitatea biroului. (Catalin Budescu)

NEMTII SI MEDIUL CONCURENTIAL. "In curand vom putea oferi aceleasi conditii de concurenta pe piata Romaniei ca si pe cea a Uniunii Europene pentru toate firmele indiferent de capitalul social", a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Mihai Berinde.

Precizarea a fost facuta in cadrul discutie purtate intre membrii Camerei de Comert Romano-Germane si conducerea Consiliului Concurentei, unde a fost analizata si activitatea ANL, a unor firme din domeniul pazei si securitatii rezidentiale, precum si situatia firmelor germane in Romania. (Catalin Budescu)
×
Subiecte în articol: economic