x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Electrica cumpără Parcul Fotovoltaic Stănești și intră pe piața de energie verde

Electrica cumpără Parcul Fotovoltaic Stănești și intră pe piața de energie verde

24 Iun 2020   •   10:51
Electrica cumpără Parcul Fotovoltaic Stănești și intră pe piața de energie verde
Sursa foto: anatoliy_gleb - stock.adobe.com

Electrica Furnizare intră pe piaţa de producţie de energie electrică prin achiziţionarea Parcului Fotovoltaic Stăneşti, din judeţul Giurgiu, deţinut de firma Long Bridge Millenium SRL.

Compania a semnat un contract de vânzare-cumpărare cu Raylexo Limited şi Long Bridge Management şi Administrare SRL.

Finalizarea tranzacţiei şi transferul titlului de proprietate asupra părţilor sociale către Electrica Furnizare, parte a Grupului Electrica, sunt supuse îndeplinirii condiţiilor suspensive agreate de părţi şi a formalităţilor relevante.

Preţul de cumpărare va fi determinat la data finalizării tranzacţiei.

Cu o capacitate instalată de 7,5 MW şi o capacitate de funcţionare limitată la 6,8 MW, Parcul fotovoltaic Stăneşti este amplasat pe o suprafaţă de 17,5 ha şi a fost construit în perioada octombrie 2012 - ianuarie 2013, începând să injecteze energie electrică în reţea din februarie 2013.

Achiziţia este un prim pas pentru atingerea obiectivului de dezvoltare pe verticală a Grupului Electrica, prin intrarea pe piaţa de producţie de energie electrică, în special din surse regenerabile.

În această tranzacţie, Grupul Electrica a fost asistat de o echipă de consultanţi, condusă de PricewaterhouseCoopers Management Consultants SRL şi Volciuc-Ionescu SPRL.

"Cel puţin pentru următoarea decadă, sustenabilitatea înseamnă cu siguranţă să fim green în domeniul producţiei, pentru că Acordul de la Paris are ca obiectiv principal ca, până în 2030, la nivelul UE, producerea de energie din surse regenerabile să depăşească 30%. Dezvoltarea sustenabilă înseamnă pentru noi şi faptul că ne preocupă ca astfel de proiecte să aducă plus valoarea estimată pentru afacere şi investitori, consolidând rezultatele Grupului Electrica. În acest sens, analizăm în continuare şi alte potenţiale oportunităţi de creştere anorganică", a declarat Corina Popescu, directorul general al Electrica.

Electrica Furnizare, filiala de furnizare energie electrică şi gaze naturale a Grupului Electrica, oferă servicii pentru 3,6 milioane de clienţi finali, în regim de ultimă instanţă şi pe piaţa concurenţială. Compania deţine licenţă pentru desfăşurarea activităţii de furnizare energie electrică şi gaze naturale pe întreg teritoriul ţării.

În primul trimestru 2020, Grupul Electrica a furnizat pe piaţa cu amănuntul 2,5 TWh, în creştere cu 2% faţă de T1 2019, pentru 3,6 milioane de consumatori.

Electrica Furnizare este lider de piaţă cu o cotă de 19,83%, având o cotă de 53,15% pe piaţa reglementată şi de 11,64% pe piaţa concurenţială, potrivit raportului ANRE pentru primele trei luni ale anului 2020.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra.

Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România. 

×