x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Electrocasnice - Clujul lupta cu Budapesta

Electrocasnice - Clujul lupta cu Budapesta

10 Iul 2004   •   00:00

La Cluj-Napoca s-a deschis cel de-al doilea magazin tip electrocomplex al Media Galaxy.

ADRIAN MIHAI

Situat in cadrul centrului comercial Central, acesta ocupa intreg etajul trei, avand o suprafata de 2.000 mp. Motivul alegerii Clujului este acela ca in aceasta zona oamenii au obiceiul de a merge la Budapesta pentru a face astfel de cumparaturi, dupa cum spune Dan Ostahie, presedinte si CEO al grupului Altex.

Investitia in magazin s-a ridicat la 700.000 euro si a determinat crearea a 50 noi locuri de munca. "Media Galaxy din Bucuresti Mall ne-a intrecut asteptarile din toate punctele de vedere si a relizat vanzari de peste 4 milioane euro in primele patru luni de la deschidere", spune Osrahie. Rezultatele similare sunt asteptate si pentru noua locatie. Din toamna acestui an, Media Galaxy se va extinde cu inca doua magazine in Bucuresti, iar de anul viitor va fi prezent in toate orasele mari din tara. Anul 2006 va marca trecerea granitelor spre Bulgaria, Serbia, Ucraina si Moldova.

Dan Ostahie a spus ca, impreuna cu alti parteneri, intentioneaza sa infiinteze o societate care va avea ca obiect de activitate creditarea clientilor care achizitioneaza produse in rate. "Daca vom ajunge la un plan de afaceri viabil, vom demara aceasta afacere", a precizat reprezentantul Altex.

In 2003, reteaua de magazine Altex a inregistrat vanzari de peste 136 milioane euro, o triplare fata de anul precedent. Pentru 2004, reteaua estimeaza o cifra de vanzari de 200 milioane euro.

PRELUARE

Fondul de Investitii AIG New Europe Fund negociaza preluarea unui pachet minoritar de actiuni la Altex, companie care detine retelele de magazine Altex si Media Galaxy. "Cred ca ar fi oportun atat pentru noi, cat si pentru AIG, ca negocierile sa se incheie pana la sfarsitul acestui an. In caz contrar, exista un plan B", a declarat presedintele Altex, Dan Ostahie, fara sa intre insa in detalii. Grupul Altex cuprinde lantul de magazine Altex, liderul pietei de electronice, electrocasnice si IT, firma de logistica si transport 8TIM, compania de distributie si vanzari angro Italrantex si Complet Electro Serv, ce se axeaza pe service si productie de sisteme IT. Altex este o firma 100% romaneasca, infiintata in 1992.
×
Subiecte în articol: economic altex