x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Emil Boc asigură FMI: "Vom pregăti un buget de vreme rea, pentru ca România să nu intre în furtună"

Emil Boc asigură FMI: "Vom pregăti un buget de vreme rea, pentru ca România să nu intre în furtună"

de Daniela Ivan    |    02 Noi 2011   •   15:52
Emil Boc asigură FMI: "Vom pregăti un buget de vreme rea, pentru ca România să nu intre în furtună"

"Pentru 2012 vom pregati un buget de stat de vreme rea si, in cazul in care vremea va fi mai buna, va fi mai buna pentru toti. Deci, este mai bine sa prevenim raul si sa consolidam stabilitatea noastra macroeconomica. Asa cum am vazut azi, in mod special in Grecia, nu vom primi stiri foarte pozitive, din cate stiu, asadar vremea in Europa, din punct de vedere economic, nu va fi foarte buna, dar, asa cum am spus, noi ne vom pregati nu pentru cea mai buna vreme in 2012, dar in cazul in care vom avea o vreme mai buna, va fi mai bine pentru toata lumea sau macar nu va fi furtuna. Daca nu va fi furtuna, va fi mai bine pentru toata lumea aici in Romania si in Europa", a spus Boc.

Si seful delegatiei Fondului Monetar International la Bucuresti, Jeffrey Franks, a spus ca actual context economic international este unul "de furtuna", dar ca Romania este mai bine pregatita decat in urma cu doi ani.

O misiune comuna a FMI, Comisiei Europene si a Bancii Mondiale se afla in Romania in perioada 25 octombrie - 7 noiembrie pentru a treia evaluare a acordului stand-by, cele mai importante teme de discutie cu autoritatile romane vizand constructia bugetului pe anul viitor si reforma companiilor de stat.

×
Subiecte în articol: jeffrey franks emil boc buget 2012