x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Enel Green Power îşi extinde activităţile în România

Enel Green Power îşi extinde activităţile în România

de Elena Stan    |    19 Ian 2011   •   22:27

Enel Green Power a început luni să producă electricitate în cel de-al doilea parc eolian din România: Sălbatica I. Situat lângă Tulcea, parcul eolian are o capacitate de 30 MW (prin intermediul celor 15 turbine Gamesa de câte 2 MW fiecare), putând genera anual circa 85,5 mi­lioane KWh.

Parcul eolian "va putea acoperi nevoia de electricitate a 29.000 de gos­po­­dării, evitând emi­sia în at­mos­fe­ră a circa 48.000 tone de CO2 în fie­care an", a anunţat compania într-un comunicat de presă. Săl­batica se ală­tu­ră parcului eo­lian Agighiol, pri­­mul inaugurat de Enel Gre­en Power în ţara noastră, în de­cembrie 2010.

Cu o capacitate totală instalată de 64 MW, cele două parcuri eoliene vor genera peste 180 milioane KWh anual, acoperind necesarul de energie a 64.000 de gospodării şi evitând emisia în atmosferă a circa 120.000 tone de CO2.

"Cu parcul eolian Sălbatica ne dublăm, în interval de o lună, produc­ţia de energie eoliană în România, o călătorie începută în luna decembrie a anului trecut prin inaugurarea parcului eolian Agighiol. Generarea de energie în ţară va continua să se ex­tindă rapid în următorii ani, datorită numeroaselor proiecte ce vor fi implementate în curând", a declarat directorul general executiv al Enel Green Power, Francesco Starace, în comunicatul remis redac­ţiei.

Enel Green Power este compania Grupului Enel dedicată dezvol­tă­rii şi gestionării generării de energie din surse regenerabile în Europa şi America. Este lider mondial în industria în care operează datorită celor 21 miliarde kWh din surse hidroelectrice, solare, eoliene şi geotermice, acoperind consumul de energie a circa 8 milioane de gospodării anual şi evitând emisia în atmosferă a circa 16 milioane tone de dioxid de carbon. Compania are o capacitate instalată de circa 5.900 MW, peste 600 de centrale la nivel internaţional şi un mix de generare care include surse eoliene, solare, hidroelectrice, geo­termice şi biomasă.

Grupul Enel, prezent în România din 2005, este în acest moment cel mai important investitor privat din sectorul energiei electrice, cu 5.000 angajaţi şi o reţea de 93.000 kilometri, deservind circa 2,6 milioane de clienţi în Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud.
În plus faţă de investiţiile în parcuri eoliene, Enel este implicat în construi­rea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă.

×
Subiecte în articol: energie eoliana