x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Energie - Alro, la secret

Energie - Alro, la secret

de Eliza Popa    |    27 Feb 2007   •   00:00

Alro Slatina a anuntat ieri intr-o conferinta de presa ca este de acord cu publicarea contractului de achizitie de energie electrica de la Hidroelectrica, chiar daca acest lucru va aduce prejudicii comerciale companiei.

Anuntul a fost salutat de minsitrul Economiei, Varujan Vosganian, care a reamintit ca atat presedintele, cat si premierul au primit documentatia necesara. Contractul cu Hidorlectrica a fost derulat initial cu furnizorul de electricitate Energy Holding, care avea un contract de cumparare de energie, iar ulterior Alro a incheiat un contract direct cu producatorul de stat.

Totodata, Alro a solicitat si Energy Holding, saptamana trecuta, publicarea actului aditional prin care contractul a fost incheiat direct cu Hidroelectrica, dar raspunsul actionarului majoritar al Energy Holding a fost negativ, potrivit lui Nastase. La putina vreme dupa, Energy Holding a raspuns ca atat pe parcursul derularii contractului, cat si dupa incetarea acestuia, si-a respectat cu strictete obligatiile asumate in contract, inclusiv clauzele de confidentialitate. Astfel, actionarul majoritar al Energy Holding - Societe Bancaire Privee - a decis sa invoce clauza de confidentialitate a contractului, mai ales ca in contractul de furnizare incheiat cu Alro Slatina se face referire nu numai la relatiile contractuale dintre cele doua parti, ci si la relatii contractuale ale Energy Holding cu alte parti terte.

×
Subiecte în articol: economic energy holding