x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Euro explodează din nou pe piaţa interbancară

Euro explodează din nou pe piaţa interbancară

25 Ian 2019   •   11:36
Euro explodează din nou pe piaţa interbancară

Cursul de schimb leu/euro a deschis în creştere pe sesiunea interbancară, urcând cu 0,05% şi ajungând la nivelul de 4,77 lei. Cursul BNR oficial anunţat miercuri pentru un leu era de 4.7569 lei. Leul s-a depreciat şi în faţa dolarului, depăşind pragul de 4,21 lei.

Pe piaţa financiară locală a început să devină vizibilă o schimbare de macaz, dobânzile interbancare la lei mergând în sus, ca şi cursul valutar. 

După ce dobânda inter­bancară ROBOR la trei luni a început anul sub pragul de 3% şi a înregistrat mai multe zile de scă­dere, a început de ieri să crească urmând tren­dul vizibil ascendent al cursului de schimb leu/euro din ultimele săptămâni.Sursa: antena3

La ora 13, BNR va anunţa cursul de referinţă valabil până luni la ora 13. Pe 23 ianuarie, moneda europeană s-a apreciat cu aproape cinci bani în faţa leului şi a atins cea mai ridicată valoare din istorie în faţa monedei naţionale: 4,7569 lei/euro. De asemenea, tot atunci a fost a şaptea şedinţă consecutivă în care euro doboară un record istoric în faţa monedei naţionale. Euro a început să crească după Crăciun. Pe 24 decembrie, euro a scăzut la cea mai mică valoare din 13 septembrie 2018 în faţa leului: 4,6413 lei/euro.

Ieri, 24 ianuarie, euro a crescut pe piaţa interbancară, după ora 14.30, la 4,77 lei. informează economica.net.

×
Subiecte în articol: curs valutar