x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Sondaj: Tehnologia învechită, o piedică în calea profitabilităţii

Sondaj: Tehnologia învechită, o piedică în calea profitabilităţii

04 Apr 2018   •   06:40
Sondaj: Tehnologia învechită, o piedică în calea profitabilităţii

Aproape trei sferturi dintre directorii financiari din România consideră că tehnologia învechită este o piedică în calea dezvoltării şi a profitabilităţii, iar în aceste condiţii nouă din zece directori estimează o creştere a costurilor cu tehnologia, potrivit unui sondaj de opinie realizat de KPMG.

 

De asemenea, mai mult de jumătate dintre respondenţi consideră că legislaţia fiscală este interpretată arbitrar şi procedurile sunt greu de aplicat, în timp ce 40% reclamă lipsa dialogului şi o impredictibilitate a mediului fiscal.

'Sondajul realizat de KPMG în România arată că rolul directorilor financiari trece prin schimbări semnificative. Activitatea lor nu se mai rezumă la controlul cifrelor, ci presupune abilităţi analitice complexe, abilităţi operaţionale şi implicare în definirea strategiei de afaceri a organizaţiei', a declarat Cezar Furtună, Partener Coordonator al Departamentului de Audit pentru KPMG în România.

De asemenea, integrarea noilor tehnologii în strategia companiei are rolul de a eficientiza procesele operaţionale, în condiţiile în care menţinerea rentabilităţii reprezintă una dinte priorităţile principale ale directorilor financiari. "În plus, rezultatele sondajului mai scot în evidenţă şi alte îngrijorări ale directorilor financiari, cum ar fi majorarea costurilor cu forţa de muncă, dificultăţile de atragere şi reţinere a talentelor, la care se adaugă o complexitate în creştere a reglementărilor", scriu autorii raportului.

Studiul KPMG relevă faptul că majoritatea directorilor financiari se menţin optimişti cu privire la evoluţia propriului sector de activitate în anul 2018. In acelasi timp, recrutarea şi retenţia personalului reprezintă o prioritate ridicată în anul 2018 pentru 66% dintre respondenţi, în timp ce 40% dintre directorii financiari estimează o creştere majoră a costurilor salariale în următorii 3 ani.

Informaţiile publicate în raportul 'Tendinţe şi priorităţi în anul 2018: Sondaj de opinie a directorilor financiari din România' se bazează pe un sondaj de opinie, la care au raspuns 76 de directori financiari şi contabili şefi din România, reprezentanţi ai unor companii cu activitati in sectorul bancar, industria auto, tehnologie, bunuri de consum şi managementul investiţiilor.

AGERPRES

×