x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Euroins, amendată cu 100.000 de lei

Euroins, amendată cu 100.000 de lei

de Adrian Stoica    |    06 Feb 2020   •   10:36
Euroins, amendată cu 100.000 de lei

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, ieri, sancţionarea societăţii de asigurare Euroins România Asigurare-Reasigurare SA cu amendă de 100.000 de lei, pentru mai multe abateri de la legislaţia în vigoare. De asemenea, Consiliul ASF a decis ca societatea să prezinte, în termen de 30 de zile de la data primirii deciziei, un plan de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. Societatea - unul dintre liderii pieţei de RCA - are dreptul de a contesta sancţiunea în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii Consiliului ASF.

Potrivit surselor Jurnalul, în şedinţa Consiliului ASF s-a cerut o amendă mai mare, dar propunerea nu a fost susţinută, existând doar un vot în favoarea majorării. De asemenea, compania de asigurări ar putea fi sancţionată din nou, cu o sumă mult mai mare, săptămâna viitoare, susţin aceleaşi surse.

În septembrie 2019, societăţile de asigurare City Insurance şi Euroins au fost sancţionate cu câte 50.000 de lei fiecare, principalul motiv fiind plata cu întârziere a despăgubirilor.

×
Subiecte în articol: euroins