x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Excelenţa in afaceri va fi premiată de Camera de Comerţ a Romăniei

Excelenţa in afaceri va fi premiată de Camera de Comerţ a Romăniei

de Daniela Ivan    |    28 Noi 2007   •   00:00
Excelenţa in afaceri va fi premiată de Camera de Comerţ a Romăniei

Camera de Comerţ şi Industrie a Romăniei (CCIR) va premia joi seara, la Romexpo, pe cei mai de succes oameni de afaceri din Romănia. "Vrem să le oferim o seară deosebită, in care să simtă că cineva ii apreciază", spune Dragoş Şeuleanu, preşedintele CCIR.

EVENIMENT - firmele performante, distinse cu trofeul CCIR

Camera de Comerţ şi Industrie a Romăniei (CCIR) va premia joi seara, la Romexpo, pe cei mai de succes oameni de afaceri din Romănia. "Vrem să le oferim o seară deosebită, in care să simtă că cineva ii apreciază", spune Dragoş Şeuleanu, preşedintele CCIR.

  • Jurnalul Naţional:Â Ce aduce nou Topul Naţional al Firmelor şi Gala Excelenţei in Afaceri in acest an?

Dragoş Şeuleanu: Avem căteva premiere. In primul rănd, că in sală nu vor veni decăt laureaţii, cei care s-au clasat pe locurile unu, doi şi trei. Am plecat de la ideea că trebuie să oferim modele societăţii romăneşti şi vrem să-i arătăm pe performeri, uite, aceştia sunt. De aceea, ei vor sta la masă in funcţie de locul ocupat in top, iar simbolistica va juca un rol important. Florile de la mese vor fi şi ele diferite, tot pentru a arăta locul obţinut.

  • Căţi oameni de afaceri vor fi premiaţi in cadrul acestor manifestări tradiţionale ale Camerei de Comerţ şi Industrie a Romăniei?

Conform topurilor sunt 500 de performeri şi noi am cerut ca ei să vină personal, şi nu să-şi trimită reprezentanţii, i-am rugat să ne confirme pentru că nu avem locuri in sală decăt pentru 300. Deja s-au ocupat, ieri am oprit inscrierile, principiul a fost primul venit, primul servit.

Model de success in business

  • Premii de excelenţă nu va lua toată lumea?

Fiecare va primi premiul său pentru locul pe care l-a obţinut in Topul Naţional al Firmelor. Dar, dintre invitaţi, unii vor primi premii de excelenţă. De ce? Pentru că noi am identificat nişte categorii deosebite, care transfomă companiile respective in exemple. Credem cu tărie că este nevoie de modele in lumea afacerilor. Ne interesează să scoatem in evidenţă oameni care au viziune, oameni care au curajul să se dezvolte, oameni care cred in comunitatea in care trăiesc, care dovedesc responsabilitate socială. Vom premia şi un politician care a incurajat dialogul intre mediul politic şi mediul de afaceri.

Cel mai slab ministru

  • Cine va fi omul politic care va fi premiat de mediul de afaceri?

E surpriză, pănă joi. Nu pot să spun cine va fi, dar pot să spun cine nu va fi. Nu va fi ministrul pentru IMM-uri, Ovidiu Silaghi, pentru că este cel mai slab ministru pe care-l avem. Şi pentru că in loc să incurajeze lumea de afaceri el vrea să o dărăme. Un politician apreciat de oamenii de afaceri construieşte, nu dărămă. In plus, ministerul său este cel mai slab in atragerea fondurilor europene. Spre deosebire de ministrul Muncii, care s-a consultat cu oamenii de afaceri, domnul Silaghi este demolatorul. Ne găndim că poate ar trebui să-i oferim trofeul «Căpşuna amară». Dănsul s-a supărat că la tărgul pentru IMM, organizat de ministerul pe care-l conduce la Romexpo, nu a venit lume. Probabil că nu l-a organizat bine, pentru că la alte manifestări care se desfăşoară la Romexpo e plin de lume. Romexpo este cea mai tare organizaţie de tărguri din regiunea noastră, dar ca intotdeauna la noi, romănii, este mai uşor să fii recunoscut de străini.

  • Ce concluzii se pot trage din Topul Naţional 2006?

Sunt zone care cresc mult peste media naţională, este vorba despre Bucureşti, Prahova, Braşov şi Timiş. Vestea bună este că a crescut mult volumul sumelor plătite la bugetele de stat, adică banii negri incep să se albească. Pe de altă parte, companiile laureate de noi reprezintă doar 0,27% din numărul total al firmelor din Romănia şi generează 27% din cifra de afaceri şi oferă 12% din numărul salariaţilor la nivel naţional.

daniela.ivan@jurnalul.ro

Recunoaştere

Dragoş Săuleanu, preşedintele CCIR, a fost numit recent in boardul de conducere al Camerei de Comerţ Romăno-Americană. Este o recunoaştere a eforturilor pe care le-a făcut Camera de Comerţ a Romăniei pentru a promova firmele romăneşti in SUA şi pe

cele americane pe piaţa romănească. "Acum două săptămăni m-am intors din America, unde am organizat intălniri pentru firmele mici din Romănia", a declarat Şeuleanu.

CONCENTRARE

"Companiile laureate de noi reprezintă doar 0,27% din numărul total ale firmelor din Romănia insă generează 27% din cifra de afaceri şi oferă 12% din numărul salariaţilor la nivel naţional. Din Top se mai observă că există zone care cresc mult peste media naţională, este vorba despre Bucureşti, Prahova, Braşov şi Timiş".

VIZIUNE

"Ne interesează să scoatem in evidenţă oameni care au viziune, oameni care au curajul să se dezvolte, oameni care cred in comunitatea in care trăiesc, care dovedesc responsabilitate socială. Vom premia şi un politician care a incurajat dialogul intre mediul politic şi cel de afaceri"

Dragoş Şeuleanu preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Romăniei

×
Subiecte în articol: economic oameni afaceri comerţ comer