x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Exproprieri de 200 milioane de lei

Exproprieri de 200 milioane de lei

08 Noi 2010   •   00:00

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) va plăti despăgubiri de 200 milioane de lei pentru expropierea a 4.431 de imobile, cu o suprafaţă totală de 730 de hectare, necesare construcţiei tronsonului de autostradă Orăştie-Sibiu, potrivit Mediafax.



Din suprafaţa totală a imobilelor, aproximativ două hectare reprezintă curţi şi construcţii, se arată în nota de fundamentare a unui proiect de hotărâre de guvern, elaborat de MTI.

Finanţarea este asigurată de la bugetul de stat, prin MTI, respectiv 170 milioane de lei din fonduri de coeziune alocate pentru anul 2011 şi 30 milioane lei din aceleaşi fonduri, dar din bugetul pe 2010.

MTI va vira suma necesară despăgubirilor în termen de cel mult 30 zile de la data solicitării acesteia, într-un cont bancar deschis pe numele CNADNR, în vederea efectuării plăţii.

Amplasamentul lucrării străbate trei judeţe, respectiv Hunedoara, Alba şi Sibiu, şi include varianta ocolitoare Sebeş (7 kilometri) şi drumul de legătură la standard de autostradă pentru centura Sibiu, în lungime de aproximativ 5 kilometri.

Autostrada Orăştie-Sibiu va avea o lungime de 82 de kilometri, nouă noduri rutiere şi necesită o investiţie de peste două miliarde de lei.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat vineri că, la sfârşitul lunii noiembrie, MTI va licita tronsonul Orăştie-Sibiu, alături de alte trei segmente de autostradă, astfel încât până în primăvara anului viitor să semneze contractele pentru a începe construcţia lucrării.

×
Subiecte în articol: economic