x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Extrasezon.- Studenţii preferă Litoralul romanesc

Extrasezon.- Studenţii preferă Litoralul romanesc

de Elena Stan    |    29 Apr 2007   •   00:00
Extrasezon.- Studenţii preferă Litoralul romanesc

Elevii, studenţii şi bugetarii, care au liber patru zile la rand, sunt aşteptaţi pe Litoral de 1 Mai. Ce poate fi mai frumos de 1 Mai decat briza mării? Şi pentru că tot au hotărat cei de la conducere să avem liber maine şi poimaine, adică un week-end prelungit, de ce să nu evadăm pentru cateva zile din locul unde stăm tot timpul? In plus, cei mai mulţi hotelieri de pe Litoralul romanesc şi-au deschis porţile pentru a primi turişti de 1 Mai. Mai mult, Federaţia Patronatelor din Turismul Romanesc continuă programul "O săptămană la mare" in perioada 1 mai-15 iunie, tariful fiind cuprins intre 99 şi 149 de lei.

Sărbătoarea tinerilor

Potrivit datelor operatorilor de turism, un loc de cazare pe litoralul bulgăresc este mai mare decat un loc de cazare pe Litoralul romanesc, unde sunt aşteptaţi circa 10.000 de turişti pentru acest week-end. "1 Mai este o sărbătoare a tinerilor, care probabil vor prefera să meargă pe Litoralul nostru", a declarat Dragoş Răducan, directorul general Magest Travel.

Deşi autorităţile nu recomandă intrarea in apa mării inainte de inceperea sezonului de imbăiere, adică 1 iunie, din cauza temperaturii scăzute a apei şi a lipsei serviciului de salvamar, cu siguranţă turiştii aflaţi pe Litoral pe 1 Mai vor face o baie in mare. Pe Litoral s-a realizat transferul a 9.900 de tone de nisip in zonele deficitare şi s-au adunat 655 de metri cubi de gunoaie.

Oferte - Minivacanţă de 1 Mai

Pentru romanii care vor să-şi petreacă zilele libere cu ocazia datei de 1 Mai pe Litoralul romanesc, tarifele variază intre 176 de lei de persoană pentru trei nopţi cazare cu mic dejun la hoteluri de două stele in Staţiunea Mamaia şi 212 lei pentru trei nopţi de cazare cu mic dejun la hoteluri de trei stele in aceeaşi staţiune. Un sejur de trei zile la hoteluri de patru stele, in Staţiunea Nisipurile de Aur, costă intre 71 şi 153 de euro de persoană, cu servicii all inclusive.

×
Subiecte în articol: economic litoralul